Στην 8η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στην ακρίβεια των καυσίμων

Στην 8η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στην ακρίβεια των καυσίμων

Η τιμή της βενζίνης στα πρατήρια υγρών καυσίμων έχει αγγίξει –ή ακόμα και ξεπεράσει σε κάποιες περιοχές- τα €2 το λίτρο, καθιστώντας την Ελλάδα μια από τις ακριβότερες χώρες παγκοσμίως.

Με την τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης να φλερτάρει πλέον επικίνδυνα με τα €2 το λίτρο και σε κάποιες περιοχές της χώρας μάλιστα, να τα έχει ήδη ξεπεράσει, δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε ότι φθάσαμε στο σημείο να συμφέρει να φουλάρουμε τα αυτοκίνητά μας… στο Μονακό!

Ναι, πλέον η μέση τιμή του λίτρου στη χώρα μας έχει ξεπεράσει εκείνη του Μονακό, αλλά και της Ελβετίας, της Γερμανίας και πολλών χωρών ακόμα παγκοσμίως, που σε αντίθεση με την Ελλάδα παραμένουν εκτός του Τοπ 10 των χωρών με την ακριβότερη βενζίνη ανά λίτρο σε όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις που έγιναν στο τέλος του Ιανουαρίου (31.1) η χώρα μας έχει την 8η ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο με μέση τιμή ανά λίτρο τα €1,824.

Ακριβότερη είναι η βενζίνη μόνο στη Νορβηγία, τη Φιλανδία, τη Δανία, την Ισλανδία, το Ισραήλ, την Ολλανδία και το Χονγκ Κονγκ. Ενώ μας ακολουθούν στην πρώτη δεκάδα η Σουηδία και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Αναλυτικά οι 10 χώρες με τα ακριβότερα καύσιμα είναι:
Χονγκ Κονγκ: 2,379 ευρώ/λίτρο

Ολλανδία: 2,007 ευρώ/λίτρο

Νορβηγία: 1,996 ευρώ/λίτρο

Ισραήλ: 1,938 ευρώ/λίτρο

Ισλανδία: 1,891 ευρώ/λίτρο

Φινλανδία: 1,883 ευρώ/λίτρο

Δανία: 1,877 ευρώ/λίτρο

Ελλάδα: 1,824 ευρώ/λίτρο

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: 1,817 ευρώ/λίτρο

Σουηδία: 1,816 ευρώ/λίτρο

Στην άλλη άκρη της κατάταξης, δηλαδή οι χώρες που το κόστος της βενζίνης παραμένει πολύ χαμηλό είναι η Βενεζουέλα όπου το κόστος για ένα λίτρο κυμαίνεται στα €0,022, το Ιράν με €0,046 και η Αγκόλα με €0,269.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube