node/8940

Στην παραγωγή το Korres Project 4

Τα πρώτα αντίτυπα του ελληνικού supercar θα κατασκευαστούν στις Η.Π.Α., ενώ γίνονται προσπάθειες για να φτιαχτούν μερικά και στην Ελλάδα.

Οι πολύχρονες προσπάθειες του Δημήτρη Κορρέ και της ομάδας του σήμερα δικαιώνονται. Το Korres Project 4 που μας έχει εντυπωσιάσει καβαλώντας εμπόδια και σκαρφαλώνοντας σκαλοπάτια στην Πάτρα περνάει σύντομα σε περιορισμένη παραγωγή.

Όπως αναφέρουν οι συνάδελφοι του GoCar που παρακολουθούν στενά αυτή την προσπάθεια, το Korres Project 4 θα φτιάχνεται από την Kirkham Motorsports στη Utah των Η.Π.Α., μια εταιρία που ειδικεύεται στην παραγωγή αυτοκινήτων replica της θρυλικής AC Cobra. Αρχικά θα κατασκευαστούν δύο αυτοκίνητα, με προοπτική για άλλα δύο αμέσως μετά. Οι πληροφορίες λένε ότι ήδη έχουν βρεθεί οι τέσσερις πρώτοι πελάτες για όλα τα παραπάνω.

Ταυτόχρονα ο Δημήτρης Κορρές βρίσκεται σε συζητήσεις με την ελληνική Replicar Hellas, την εταιρία που κατασκευάζει αντίγραφα των Porsche 550 και 356 στις εγκαταστάσεις της στην Κατερίνη και τα εξάγει σε όλο τον κόσμο. Αν προκύψει μια τέτοια συνεργασία θα έχουμε ένα αυτοκίνητο που όχι μόνο θα είναι σχεδιασμένο και εξελιγμένο εξ' ολοκλήρου από τον Δημήτρη Κορρέ, αλλά θα κατασκευάζεται και στην Ελλάδα.

Ωστόσο ο βασικότερος στόχος είναι να ενδιαφερθεί για το αυτοκίνητο κάποιος επενδυτής που θα αναλάβει να το χρηματοδοτήσει, έτσι ώστε να προχωρήσει αυτό το project όσο του αξίζει.

[Πηγή: Gocar]

TAGS
node/39729

Αλκοόλ και οδήγηση: Οι περιοχές της Ελλάδας με τους περισσότερους παραβάτες

Τι έδειξαν οι έλεγχοι της Τροχαίας μέσα σε ένα μόλις διήμερο.

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

Αλκοόλ και οδήγηση: Οι περιοχές της Ελλάδας με τους περισσότερους παραβάτες

Κατά το τριήμερο από Παρασκευή 7 Αυγούστου έως την Κυριακή 9 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 10.703 αλκοτέστ και βεβαιώθηκαν 312 παραβάσεις, αναφέρει η Τροχαία, η οποία στην ανακοίνωσή της τονίζει πως έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς το αλκοόλ αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα των θανατηφόρων.

Συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

50 στην Αττική
46 στην Κεντρική Μακεδονία
42 στην Κρήτη
40 στην Πελοπόννησο
25 στη Θεσσαλία
22 στη Δυτική Ελλάδα
21 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
17 στη Θεσσαλονίκη
15 στα Ιόνια Νησιά
13 στο Νότιο Αιγαίο
10 στο Βόρειο Αιγαίο
5 στη Στερεά Ελλάδα
3 στην Ήπειρο
3 στη Δυτική Μακεδονία
Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το 2,92% των οδηγών που ελέγχθηκαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Επιπλέον, από τους 312 συνολικά παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt (πλημμεληματική παράβαση) οδηγούσαν 29 άτομα.

Όπως επισημαίνει η Τροχαία, Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς, με στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στη χώρα.

node/39725

Έβαλε το παιδί του στην εταζέρα του πορτμπαγκάζ!

Ιστορίες καθημερινής τρέλας στους ελληνικούς δρόμους.

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

Έβαλε το παιδί του στην εταζέρα του πορτμπαγκάζ!

Η οδηγική παιδεία του μέσου Έλληνα είναι γνωστό ότι δεν είναι και από τις πλέον άρτιες. Το λέμε όσο πιο ευγενικά μπορούμε. Καθημερινά παρατηρούμε στους δρόμους δεκάδες περιστατικά οδηγών που αγνοούν τους βασικούς κανόνες ασφάλειας:  Από την οδήγηση με ταυτόχρονο σερφάρισμα στο ίντερνετ, μέχρι τους οδηγούς δικύκλων δίχως κράνος και από τις συνεχείς παραβιάσεις κόκκινων ή STOP, μέχρι παιδιά την αγκαλιά της μητέρας στο εμπρός κάθισμα. 

Ο οδηγός της φωτογραφίας όμως φαίνεται ότι το τερμάτισε. Καθώς το παιδί του προφανώς νύσταξε, το έβαλε να ξαπλώσει πάνω στο σκέπασμα του χώρου αποσκευών.Δεν χρειάζεται να πούμε πού θα πάει το παιδάκι με το πρώτο σχετικά απότομο φρενάρισμα!

Η φωτογραφία είναι από το notia.gr και η... ευτυχισμένη οικογένεια φαίνεται να κατευθύνεται για τις βουτιές της σε κοντινή παραλία της Αττικής.