SpeedSector Racetrack Experience / Serres 2018 - Στην αγωνιστική γραμμή

SpeedSector Racetrack Experience / Serres 2018 - Στην αγωνιστική γραμμή

Αυτό το event που εξελίσσεται σε θεσμό καθώς η φετινή ήταν η 7η διοργάνωση, εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την αγάπη για το αυτοκίνητο, το πάθος για την οδήγηση, τη διάθεση για καλή παρέα.

Αυτές είναι άλλωστε οι αρχές του SpeedSector, τα στοιχεία του DNA αυτού του οργανισμού που οργανώνει με επαγγελματισμό events υψηλού επιπέδου για απαιτητικούς, αλλά βιώνει με χαμόγελο, αυθορμητισμό και ειλικρινά φιλική διάθεση τη ζωή στην… αγωνιστική γραμμή.

Ένα supercar άλλωστε, πέρα από ο,τιδήποτε άλλο είναι τρόπος ζωής. Είναι στιγμές που αξίζει να μοιράζεσαι. Αυτό κάνουν τα μέλη της παρέας του SpeedSector σε κάθε event, πολύ δε περισσότερο στο Racetrack Experience της πίστας των Σερρών: Απολαμβάνουν τα αυτοκίνητά τους κάτω από τις ιδανικές συνθήκες ασφάλειας, βελτιώνουν την οδηγική τους ικανότητα και μοιράζονται το πάθος που εμπνέει μια Ferrari, μια Lamborghini ή μια Porsche με τους χιλιάδες θεατές που κάθε χρόνο τιμούν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Speedsector

Με σύμμαχο των εξαιρετικό καιρό, το κομβόι που μετέφερε το υλικό ονείρων στην πόλη των Σερρών έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής. Το φιλόξενο για ανθρώπους και μηχανές Elpida Resort, μια από τις πιο αξιόλογες ξενοδοχειακές μονάδες στη Β. Ελλάδα και στα νότια Βαλκάνια, ήταν και φέτος η έδρα του Serres Racetrack Experience.
Η δράση ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου, όταν η παρέα του SpeedSector ενώθηκε με τη λέσχη Premium Rally από τη Βουλγαρία, στα pits της πίστας. Μετά το σχολαστικό briefing ασφάλειας (και επιδόσεων, γιατί όχι;) από τον Γιώργο Καραμέρη, άρχισαν οι “πυροβολισμοί”, με τους κορυφαίους χρόνους να κινούνται αρκετά κάτω από το 1’30”. Δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς κάποια από τα 61 αυτοκίνητα που χρονομετρήθηκαν και τα περισσότερα από 100 που βρέθηκαν στο event. Εκατοντάδες giga δεδομένων με εικόνες από Lamborghini Huracan Performante, Porsche 911 Turbo S σειράς 991 και 997, Mercedes-AMG GTS, Audi R8 V10 Plus, Corvette ZO6, Cobra Shelby και πολλές BMW M ταξίδεψαν στο διαδίκτυο μέσω των social media. Όχι απλώς παρούσα, αλλά μία από τις πρωταγωνίστριες ήταν η ολοκαίνουρια BMW M5 την οποία έφερε η BMW Σπανός, μόνιμος συνεργάτης του SpeedSector. Μια γενναιόδωρη χειρονομία που δείχνει αμοιβαία εκτίμηση. Ήταν η πρώτη φορά που το κοινό μπορούσε να θαυμάσει την υπέροχη supersport μπερλίνα από κοντά και να την απολαύσει εν δράσει. Η παρουσία της Michelin στο Serres Racetrack Experience είναι μια ακόμη απόδειξη του υψηλού επιπέδου των events του SpeedSector.

Speedsector

Σε ό,τι αφορά τη δράση, το υψηλό οδηγικό επίπεδο των συμμετοχών είχε σαν αποτέλεσμα το διήμερο να κυλήσει απροβλημάτιστα, με εντυπωσιακούς μάλιστα χρόνους. Τον ταχύτερο γύρο για φέτος πέτυχε η πράσινη Lamborghini Huracan Performante, που σταμάτησε το χρονόμετρο σε 1’20”983. Εντυπωσιακή στην όψη ακόμη και παρκαρισμένη, οδηγείται… ανατριχιαστικά γρήγορα από τον ιδιοκτήτη της, επιβεβαιώνοντας στην πράξη τις κορυφαίες προδιαγραφές της. Αυτές που την είχαν χρίσει το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nurburgring.
Την δεύτερη καλύτερη επίδοση πέτυχε η αειθαλής Porsche 997 Turbo με χρόνο 1’24”157, χάρη στην πειθαρχία και προσήλωση του οδηγού της στην άψογη εκτέλεση της θεωρίας σε πράξη. Το άτυπο βάθρο συμπλήρωσε μία συμμετοχή από τη Ρουμανία, με Porsche 911 Turbo S σειράς 991, και χρόνο 1’25”870. Η «γνωστή άγνωστη» Ferrari 458 Challenge έλειψε από το event καθώς συμμετείχε στο FIA Hillclimb Masters 2018, το… Μουντιάλ των Αναβάσεων, στην Ιταλία. Οπότε, οι όποιες απαντήσεις, θα δοθούν εν καιρώ. Αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την προσδοκία για το επόμενο SpeedSector Racetrack Experience.

Speedsector

Το SpeedSector παράγει εμπειρίες και μελλοντικές αναμνήσεις με την ευγενική υποστήριξη σημαντικών εταιρειών. Την οδηγική απόλαυση και τη μέγιστη ασφάλεια διασφαλίζει πάντα η Michelin με τα εκπληκτικά λάστιχα επιδόσεων που διαθέτει. Οι καλύτεροι και ισχυρότεροι κινητήρες του κόσμου που κινούν τον κόσμο του SpeedSector συντηρούνται με τα κορυφαίας τεχνολογίας λιπαντικά ENEOS της ENPO Hellas. Η παρέα ξυπνά με καφέ Molinari. Και μετά στο τέλος της μέρας, όταν τα αυτοκίνητα κλειδωθούν σε ασφαλές σημείο, ανταλλάσσει εντυπώσεις απολαμβάνοντας υπεύθυνα την premium μπίρα Stella Artois, μόνιμο υποστηρικτή των γευστικών αναζητήσεων του SpeedSector. Πολύτιμη είναι η συνεισφορά των εταιρειών Hedera Printhouse αλλά και οι νομικές συμβουλές της Markoulakos Law Firm.

Speedsector

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube