Σκέψεις για επιδότηση της τιμής της βενζίνης στην αντλία

Σκέψεις για επιδότηση της τιμής της βενζίνης στην αντλία

Σενάρια θέλουν επιδότηση της τάξης των €0,20 - 0,30 στην αντλία με την προϋπόθεση να βρεθεί ο δημοσιονομικός χώρος.

Έκπτωση στην αντλία και για την βενζίνη, όπως ισχύει και για το πετρέλαιο κίνησης είναι στα σχέδια της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει την έκρηξη στις τιμές των καυσίμων.Οι πληροφορίες -που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί- μιλούν για μια μείωση της τιμής της τάξης των € 0,20-0,30 ανά λίτρο. 

Να θυμίσουμε πως στις 10 Ιουνίου ολοκληρώνεται η διαδικασία του Fuel Pass, η οποία όμως δεν αφορούσε οριζόντια όλους τους καταναλωτές αλλά είχε κριτήρια που άφησε πολλούς έξω από την πενιχρή ούτως ή άλλως επιδότηση. 

Αντίθετα, η εφαρμογή της επιδότησης του πετρελαίου κίνησης στην αντλία με 15 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο, ήταν ένα οριζόντιο μέτρο που και συγκράτησε την τιμή του καυσίμου σε ανεκτά επίπεδα και ευνόησε όλους τους κατόχους πετρελαιοκίνητων οχημάτων. 

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε μια επιδότηση «δύο ταχυτήτων» που δίκαια άφησε παραπονούμενους πολλούς ιδιοκτήτες βενζινοκίνητων οχημάτων.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση αναζητά τον δημοσιονομικό χώρο για να προχωρήσει σε μια νέα επιδότηση των καυσίμων, με την πίεση να είναι ασφυκτική ενόψει και της θερινής περιόδου. Ήδη σε πολλά νησιά η τιμή της βενζίνης έχει ξεπεράσει τα €2,7/lt, με το φάσμα των €3/lt να φαντάζει απειλητικό, έτοιμο να τινάξει στον αέρα όχι μόνον τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς αλλά και τις θερινές διακοπές πολλών. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube