ΣΕΑΑ: Πτώση της αγοράς 28,6% τον Αύγουστο

ΣΕΑΑ: Πτώση της αγοράς 28,6% τον Αύγουστο

Ο ΣΕΑΑ ανακοίνωσε ότι οι ταξινομήσεις επιβατικών τον Αύγουστο έφτασαν τις 6.853 –και το 40,5% αυτών ήταν SUV.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που επεξεργάστηκε και δημοσίευσε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων-Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, αποκαλύπτουν ότι τον Αύγουστο οι ταξινομήσεις νέων επιβατικών ήταν 6.853, δηλαδή λιγότερες κατά 28,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό. Η συνολική πτώση της αγοράς από την αρχή της χρονιάς είναι 39,1%, με 52.939 ταξινομήσεις επιβατικών. Πολύ μικρότερη είναι η μείωση στα φορτηγά και στα δίκυκλα, με 17,6% και 14,8%, αντίστοιχα.

Περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα της αγοράς τον Αύγουστο ήταν της κατηγορίας Β, με ποσοστό 50,4%, ενώ ακολούθησε η κατηγορία C με 31,8%. Ενδιαφέρον έχει ότι ενώ στην πρώτη περίπτωση τα SUV αντιστοιχούν στο 35,5% της κατηγορίας, στα C τα SUV αντιστοιχούν στο 58,1%. Συνολικά, τα SUV κάθε κατηγορίας αποτελούν το 44,8% της ελληνικής αγοράς από την αρχή του 2020 έως σήμερα (40,5% τον Αύγουστο).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Renault Clio: 1ο σε πωλήσεις τον Αύγουστο

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι το 56,8% των καινούργιων αυτοκινήτων του Αυγούστου ήταν συμβατικά βενζινοκίνητα και το 27,3% ντίζελ, ενώ αθροιστικά τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα (HEV, PHEV και BEV) αποτέλεσαν το 13,5% της αγοράς. Μπορεί να φαίνεται μικρό ποσοστό, είναι όμως υπερδιπλάσιο από το 6,1% που είχαν σημειώσει τον ίδιο μήνα το 2019. Συνολικά,, από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, τα έχει επιλέξει το 13,8% των αγοραστών –και το μερίδιό τους αναμένεται να αυξηθεί, μετά την οριστικοποίηση των ευνοϊκών μέτρων για την απόκτησή τους ως εταιρικά αυτοκίνητα.

Δείτε αναλυτικά όλα τα στατιστικά του ΣΕΑΑ για την εικόνα της αγοράς μέχρι τον Αύγουστο στο αρχείο pdf που επισυνάπτεται παρακάτω.

[Πηγή: ΣΕΑΑ]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube