Ρεκόρ στα Μέγαρα με Porsche 911 Turbo S [in-car video]

Ρεκόρ στα Μέγαρα με Porsche 911 Turbo S [in-car video]

Ο ταχύτερος γύρος με αυτοκίνητο δρόμου στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων έγινε την περασμένη Κυριακή, με μια Porsche 911 Turbo S και αρκετό θάρρος.

Ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη την κόντρα των κατασκευαστών για τον ταχύτερο γύρο στο Nürburgring, και ας ασχοληθούμε με μια αντίστοιχη, άτυπη κόντρα πιο κοντά μας: στα Μέγαρα.

Στα trackdays που διοργανώνονται στις ελληνικές πίστες εμφανίζονται συχνά extreme κατασκευές που έχουν φτιαχτεί ειδικά για αυτό τον σκοπό. Και ενώ βλέπουμε να δημοσιεύονται απολαυστικά video με εντυπωσιακή οδήγηση και πολύ χαμηλούς χρόνους, με τόσο εκτενείς μετατροπές, ελάφρωμα, φουλ σλικ λάστιχα κ.λπ., δεν έχουμε κάποιο μέτρο σύγκρισης. Είναι αλλιώς όταν βλέπεις να γράφει χρόνο ένα εργοστασιακό αυτοκίνητο δρόμου, με τον οδηγό του να κινείται στο απόλυτο όριο.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η Porsche 911 Turbo S (991) που εμφανίστηκε στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων στο trackday του HTTC της περασμένης Κυριακής. Με συμβατική ανάρτηση, λάστιχα Michelin Pilot Sport Cup 2 και βέβαια την πολύ θαρραλέα οδήγηση του ιδιοκτήτη της, του Μιχάλη, το χρονόμετρο της πίστας σταμάτησε στο 1’ 02" 296. Χρόνος που αποτελεί άτυπο ρεκόρ για εργοστασιακό αυτοκίνητο με λάστιχα δρόμου, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιοποιηθεί ποτέ κάποια καλύτερη επίδοση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ρεκόρ στις Σέρρες: 1' 08" 9 με Pescarolo LMP1 [video]

Για την ακρίβεια, ο χρόνος είναι καλύτερος κι από εκείνον που έχουν πετύχει αρκετά εξειδικευμένα trackday cars με αντίστοιχη ισχύ και αμέτρητες βελτιώσεις. Εδώ στο DRIVE, οι καλύτεροι χρόνοι που έχουμε σημειώσει μέχρι σήμερα με εργοστασιακά αυτοκίνητα είναι 1’ 08" 61 σε ένα γύρο με Porsche 991 Carrera S [video] και, πιο πρόσφατα, 1’ 06" 70 σε τρεις γύρους με Nissan GT-R MΥ2017 [video].
    
Ας απολαύσουμε το γρήγορο γύρο του Μιχάλη από μέσα, στο video που δημοσιοποίησε το club Speedsector:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube