Πήραν δίπλωμα οδήγησης χωρίς εξετάσεις!

Πήραν δίπλωμα οδήγησης χωρίς εξετάσεις!

Δίπλωμα οδήγησης: Μια πονεμένη ιστορία στην χώρα μας, με τα κρούσματα διαφθοράς και αδιαφάνειας να διαδέχονται το ένα το άλλο!

Σε διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ και εκτεταμένο έλεγχο στις υπηρεσίες της προχωρά η Περιφέρεια Αττικής για τα διπλώματα οδήγησης. Συγκεκριμένα για παραποίηση και αλλοίωση σε στοιχεία φακέλων για άδειες οδήγησης.

Συνολικά έχουν εντοπιστεί 56 περιπτώσεις παραποίησης-αλλοίωσης του περιεχομένου φακέλων αδειών οδήγησης έως τώρα στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Πειραιώς και Νήσων. Οι συγκεκριμένες υποθέσεις είχαν αποτέλεσμα να δοθεί η δυνατότητα σε υποψηφίους οδηγούς να συμμετάσχουν στην πρακτική εξέταση και να λάβουν στη συνέχεια την προβλεπόμενη άδεια οδήγησης χωρίς προηγουμένως να προσέλθουν και να κριθούν στις θεωρητικές εξετάσεις για το KOK.

- Εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) σε υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής, από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας.

- Εντολή για εκτεταμένο έλεγχο για παρόμοιες υποθέσεις στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Αττικής, από τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών και το Αυτοτελές τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου.

- Διενέργεια έρευνας για τυχόν ατέλειες του συστήματος που επέτρεψαν να συμβούν τα εν λόγω περιστατικά, από τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών και το Αυτοτελές τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου –αναμένεται σχετικό πόρισμα.

- Ανάθεση σε επιτροπή υπαλλήλων, από Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων, της διενέργειας ελέγχου της εμπλεκόμενης σχολής οδηγών και των εκπαιδευτών της, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας.

Παράλληλα ενημερώθηκε άμεσα η Εισαγγελική Αρχή Πρωτοδικών Πειραιά για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

[Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube