Πέθανε ο τροχονόμος που όλοι αγαπήσαμε

Πέθανε ο τροχονόμος που όλοι αγαπήσαμε

Ο τροχονόμος Νίκος Κωτσάκης βρισκόταν για χρόνια στη διασταύρωση της Εθνικής Αντιστάσεως στο Νέο Ψυχικό.

τροχονόμος

Ο πιο εμβληματικός ίσως Έλληνας τροχονόμος, ο «μουστάκιας» ή κατά κόσμον, ο Νίκος Κωτσάκης, έφυγε από τη ζωή. 

Η είδηση του θανάτου του Νίκου Κωτσάκη έγινε γνωστή μέσω των social media, καθώς ο Αντώνης Ζαρογκίκας, μέλος της ομάδας στο Facebook «Νέο Ψυχικό-Φιλοθέη-Ψυχικό» έγραψε πως «Αποχαιρετήσαμε τον θρυλικό τροχονόμο Νίκο Κωτσάκη, τον τροχονόμο σύμβολο της λεωφόρου Κηφισίας. Τον ευχαριστούμε για το ήθος και τον επαγγελματισμό του».

Ποιος ήταν ο Νίκος Κωτσάκης
Ο Νίκος Κωτσάκης βρισκόταν στο ίδιο σημείο για πολλά χρόνια, και όσοι περνούσαν συχνά από την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας τον γνώριζαν με το μικρό του όνομα. Το μαύρο παχύ μουστάκι του ήταν τόσο χαρακτηριστικό που του είχαν αποδώσει το προσωνύμιο «Μουστάκιας». Κάποιοι, μάλιστα, τον χαρακτήριζαν ως τον «εθνικό μας τροχονόμο».

Ο Νίκος Κωτσάκης μεγάλωσε σε μια πολυμελή οικογένεια στον νομό Ηλείας, ενώ από τα 15 του ανέλαβε την ευθύνη της οικογένειάς του, εργαζόμενος στα χωράφια. 

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Μαρωνεία της ορεινής Ολυμπίας. Στον Πύργο της Ηλείας δηλαδή. Αγρότης ήμουν, σκαπανεύς της γης. Πού να το φανταζόμουν ότι θα κατέληγα σκαπανεύς της ασφάλτου;». Με αυτά τα λόγια είχε περιγράψει την ιστορία της ζωής του μιλώντας πριν από χρόνια στη Realnews.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube