Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Συνέδριο Βιώσιμης Κινητικότητας, My Green Mobility 2022

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Συνέδριο Βιώσιμης Κινητικότητας, My Green Mobility 2022

Το 1ο συνέδριο της καταξιωμένης έκδοσης του My Green Mobility κατέδειξε τις αλλαγές που συντελούνται στη χώρα μας ως προς τη βιώσιμη κινητικότητα, συγκεντρώνοντας εξέχοντες εκπροσώπους της πολιτικής, της αυτοκινητοβιομηχανίας και του ακαδημαϊκού χώρου.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα το 1ο Συνέδριο Βιώσιμης Κινητικότητας, My Green Mobility 2022, το οποίο έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Υπεύθυνοι για τη διοργάνωσή ήταν το DRIVE, με 26 χρόνια διαδρομής στο στερέωμα της αυτοκινητοβιομηχανίας και η εταιρία Dome Consulting. Υλοποιήθηκε, δε, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Δήμου Αθηναίων καθώς και της UNESCO.

Τις εργασίες του συνεδρίου My Green Mobility άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, ως οικοδεσπότης, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ Κώστας Καραμανλής. Αυτός, μεταξύ άλλων, παρουσίασε το σχέδιο της Κυβέρνησης για την ηλεκτροκίνηση, ενώ τόνισε πως πρώτος στόχος ήταν και εξακολουθεί να είναι η ανανέωση του γερασμένου στόλου των αυτοκινήτων, σε όλα τα επίπεδα: Ι.Χ., ταξί και αστικές συγκοινωνίες. Παράλληλα έδωσε μερικά ενθαρρυντικά στοιχεία για τα βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς και τα όσα αναμένεται να ακολουθήσουν, σε θέματα υποδομών και δικτύων.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκαν πέντε ξεχωριστοί κύκλοι συζητήσεων, εστιάζοντας σε διαφορετικές πτυχές της βιώσιμης κινητικότητας. Αρχικά παρουσιάστηκε το «Green Mobility, το σήμερα και το αύριο», ενώ ακολούθησαν οι ενότητες «Ενέργεια-Υποδομές-Χρήση», «Micromobility», «Έξυπνες Πόλεις» και «Μέσα Μαζικής Μεταφοράς». 

My Green Mobility

Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό -από άποψης συμμετοχών- πάνελ περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, τον κ. Βασίλη Κικίλια, Υπουργό Τουρισμού, τον κ. Γιώργο Βασιλάκη, Πρόεδρο του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, την κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον κ. Αθανάσιο Στάβερη, Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τον κ. Χάρη Μαμουλάκη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Κρήτης και Αναπληρωτή Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και πολλά ακόμα σημαίνοντα στελέχη της πολιτικής σκηνής και του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού χώρου της Ελλάδας.

Αντίστοιχα σημαντική ήταν η προσέλευση των συνέδρων, κυρίως από στελέχη του χώρου της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ταυτόχρονα με όσους παρευρέθηκαν στην Τεχνόπολη, υπήρξαν πολλοί ακόμα που έδωσαν το «παρών» διαδικτυακά, παρακολουθώντας τις εργασίες μέσω live streaming από το επίσημο κανάλι του DRIVE στο YouTube και από άλλα κανάλια επικοινωνίας. 

My Green Mobility

Το 1ο συνέδριο My Green Mobility κατάφερε να διεισδύσει σε ένα ευρύ πεδίο που πραγματεύεται τη βιώσιμη κινητικότητα, ενώ ανέδειξε σημαντικές πληροφορίες για τη διεθνή κατάσταση αλλά και συγκεκριμένα για τη χώρα μας. Περισσότερες πληροφορίες για τους ομιλητές μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του συνεδρίου, mygreenmobility.gr

Από την πλευρά των διοργανωτών θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το Δήμο Αθηναίων και την Unesco για την αιγίδα τους. Ακολούθως, τους χορηγούς του συνεδρίου, Πράσινο Ταμείο, Hyundai, Autohellas Hertz, Nissan, Schneider Electric, Volton, Syngelidis Automotive Companies, Ergo, ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, καθώς και τον χορηγό επικοινωνίας, The President.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube