Οι «γουρούνες» κατέβηκαν στη Βουλή

Οι «γουρούνες» κατέβηκαν στη Βουλή

Διαμαρτυρία για τις ρυθμίσεις του νέου ΚΟΚ σε ό,τι αφορά στους όρους κυκλοφορίας και ενοικίασης των ATV.

Σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, απαγορεύεται η χρήση (οδήγηση) οχημάτων ATV σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα  με το άρθρο 31 του νομοσχεδίου, οι τετράτροχες μοτοσικλέτες με κινητήρες έως 125 κ.εκ. δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν σε ασφαλτοστρωμένες οδούς, ωστόσο επιτρέπεται να τις διασχίζουν κάθετα.

Επιπλέον, το άρθρο 31 ξεκαθαρίζει πως αν εκμισθωθεί «γουρούνα» σε πρόσωπο που δεν έχει απαιτούμενη άδεια οδήγησης, επιβάλλεται στον εκμισθωτή, στον μισθωτή και στον οδηγό, αν ο τελευταίος επίσης δεν έχει άδεια οδήγησης, πρόστιμο 1.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και κατάσχεση της «γουρούνας».

Οι ρυθμίσεις αυτές πέρα από ιδιώτες-κατόχους συγκεκριμένων οχημάτων, θίγουν και επαγγελματίες οι οποίοι έχουν επενδύσει στην αγορά τέτοιων οχημάτων για να τα ενοικιάζουν στη συνέχεια σε τουρίστες, ειδικά στα νησιά.

Αυτοί ακριβώς οι τελευταίοι διαδήλωσαν σήμερα έξω από τη Βουλή και στη συνέχεια πραγματοποίησαν  πορεία στο υπουργείο Μεταφορών.
Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ομοσπονδίας Τουριστικών Οχημάτων, διαμαρτύρονται διότι με τη νέα ρύθμιση  ένας ολόκληρος κλάδος οδηγείται στην καταστροφή και μάλιστα δίχως στοιχεία, μελέτες και εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube