Οδηγοί άνω των 74 ετών: Αποκλειστικά στους γιατρούς η αρμοδιότητα για την ανανέωση της άδειας οδήγησης

Οδηγοί άνω των 74 ετών: Αποκλειστικά στους γιατρούς η αρμοδιότητα για την ανανέωση της άδειας οδήγησης

Με απόφαση του υπουργού Μεταφορών δεν θα περνούν τη διαδικασία να δίνουν από την αρχή εξετάσεις.

Αλλαγή στον τρόπο ανανέωσης των αδειών οδήγησης για τους άνω των 74 ετών οδηγούς σχεδιάζει το υπουργείο Μεταφορών.

Πλέον η αρμοδιότητα της «πιστοποίησης» για το αν ένας 74χρονος είναι ικανός να οδηγεί θα είναι αποκλειστική ευθύνη των γιατρών από τους οποίους υποχρεωτικά θα πρέπει να περάσει για να ανανεώσει το δίπλωμά του.

Να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου είχε θέση σε ισχύ νόμο με βάση των οποίο οι άνω των 74 ετών οδηγοί θα έπρεπε για να ανανεώσουν την άδειά τους να περάσουν και πάλι από τη διαδικασία εξέτασης, διαδικασία παρόμοια αυτής που περνά και ένας νέος οδηγός. Στη συγκεκριμένη αλλαγή είχαν αντιταχθεί τότε τόσο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι (λόγω κυρίως της ταλαιπωρίας που έπρεπε να υποστούν), όσο και οι εκπαιδευτές οδήγησης  οι οποίοι είχαν τονίσει πως η διαδικασία που επιλέχτηκε είναι πρόχειρη, είναι ήδη απαξιωμένη από την κοινωνία και δεν μπορεί να δώσει πειστικά αποτελέσματα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής , μέχρι να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα καθορίζει τον τρόπο ανανέωσης των αδειών οδήγησης για τους άνω των 74 ετών, θα υπάρξει έκδοση απόφασης που θα παρατείνει την ισχύ των διπλωμάτων της εν λόγω ηλικιακής κατηγορίας.

Να θυμίσουμε ότι χθες, ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, επανέφερε για τουλάχιστον έξι μήνες το παλαιό καθεστώς έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης, προκειμένου να ξεμπλοκάρει το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει το νέο σύστημα, έχοντας δημιουργήσει μια «λίστα αναμονής» τουλάχιστον 100.000 πολιτών που θέλουν να πάρουν άδεια οδήγησης.

Σε κάθε περίπτωση διαβεβαίωσε ότι ο νέος νόμος που προβλέπει τη διαδικασία έκδοσης διπλωμάτων με παρακολούθηση του υποψήφιου οδηγού με κάμερες θα εφαρμοστεί όταν το υπουργείο είναι έτοιμο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube