O Κυριάκος Μητσοτάκης τα χώνει χοντρά στους Κρητικούς οδηγούς

Κατεβάζουν καμιά δεκαριά κούπες και βγαίνουν στον δρόμο - Θεωρούν κρητική λεβεντιά να παραβιάζουν τον ΚΟΚ - Οδηγούν άθλια

O θάνατος ενός 18χρονου ξημερώματα της Κυριακής στη Μεσσαρά σε συνδυασμό με τον θάνατο προ ημερών δύο φοιτητών που παρασύρθηκαν έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης, ανέβασε στους 34 τον αριθμό των νεκρών στη Μεγαλόνησο από την αρχή του χρόνου. 

Είναι γεγονός ότι στην Κρήτη σημειώνονται πάρα πολλά τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας. 
Δεν ξέρουμε αν φταίει το οδικό δίκτυο, ο τρόπος που οδηγούν οι συμπαθείς κατά τα λοιπά Κρητικοί ή είναι συνδυασμός και των δύο.

Φαίνεται πως όλα αυτά ευαισθητοποίησαν τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (λόγω και της καταγωγής του από την Κρήτη) και με μια του ανάρτηση στο Facebook με τίτλο “Φτάνει πια” τα βάζει με τους συντοπίτες του οδηγούς.

Σημειώνει ότι στην Κρήτη οδηγούν άθλια, πίνουν και κάθονται στο τιμόνι, μιλούν στο κινητό, παραβιάζουν συστηματικά τον ΚΟΚ λόγω… κρητικής λεβεντιάς και γενική η οδική συμπεριφορά στο νησί θυμίζει τριτοκοσμική χώρα. 
Μάλιστα σημειώνει ότι με όσα τους καταμαρτυρά δεν τον ενδιαφέρει καθόλου αν θα παρεξηγηθούν κάποιοι συντοπίτες του. 

Όλη η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής: 

“Φτάνει πια

Δυο σοβαρά τροχαία έγιναν τις τελευταίες μέρες στην Κρήτη αφήνοντας πίσω έναν νεκρό 18χρονο και δυο βαριά τραυματισμένους συμπολίτες μας. Από την αρχή του χρόνου η αλυσίδα των μάταιων θανάτων στην άσφαλτο της Κρήτης μετράει, δυστυχώς, 34 θύματα.

Είμαι πολύ θυμωμένος και θα το γράψω όπως το αισθάνομαι και δεν με νοιάζει αν με παρεξηγήσουν οι συντοπίτες μου. Στην Κρήτη πολλοί οδηγούν άθλια. Δεν ξέρω που οφείλεται αυτό. Αν είναι μαγκιά αφού έχεις κατεβάσει καμιά δεκαριά κούπες να βγεις στον δρόμο και να οδηγείς σαν τρελός.

Δεν ξέρω πόσους ελέγχους αλκοτέστ κάνει η αστυνομία. Πολλή παρουσία στους δρόμους μας σίγουρα δεν έχει. Βέβαια οι δρόμοι και ειδικά ο Βόρειος Οδικός Άξονας είναι χάλια. Αλλά όλα αυτά δεν μπορεί να είναι δικαιολογίες για μια οδική συμπεριφορά που συχνά θυμίζει τριτοκοσμική χώρα. Η ευθύνη βαραίνει πρωτίστως όποιον κάθεται στο τιμόνι. Και η κρητική λεβεντιά και υπερηφάνεια δεν εκδηλώνεται με τον καλύτερο τρόπο όταν τρέχουμε σαν τρελοί και παραβιάζουμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με μεγαλύτερη συχνότητα από ότι μιλάμε στο κινητό τηλέφωνο…

Ο γιός μου μόλις πήρε το δίπλωμα του. Έκατσα συνοδηγός λίγες φορές καθώς οδηγούσε στα Χανιά. Η καρδιά μου τρέμει σε κάθε βραδινή του έξοδο. Είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα αισθάνονται χιλιάδες γονείς που περιμένουν με αγωνία τα παιδιά τους να γυρίσουν κάθε βράδυ.

Συντοπίτες μου ξυπνήστε! Προσωπικά δεσμεύομαι ότι το θέμα των τροχαίων ατυχημάτων στην Κρήτη θα είναι πρώτη προτεραιότητα. Για την οδική ασφάλεια έχουμε ήδη, μετά από εκτενή διαβούλευση, καταθέσει ένα συγκροτημένο πλαίσιο προτάσεων. Και ναι, ο Βόρειος Οδικός Άξονας, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα γίνει. Είναι προσωπική μου δέσμευση.

 

Αλλά όλα αυτά δεν αρκούν αν δεν αλλάξουμε μυαλά. Αν δεν αφυπνιστεί και η ίδια η τοπική κοινωνία, δεν αναγνωρίσει το πρόβλημα, και δεν αναλάβει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Πόσοι ακόμα άνθρωποι πρέπει να χάσουν τζάμπα τη ζωή τους για να το καταλάβουμε;".

 

TAGS