Νέο DRIVE την Κυριακή 19/7, με τη REAL News

Νέο DRIVE την Κυριακή 19/7, με τη REAL News

Ελπίζοντας η Κυριακή να σας βρει ασφαλείς στην παραλία, φροντίσαμε για ένα τεύχος που έχει απ' όλα.

Τρέξαμε πολύ για ακόμα ένα μήνα και -ευτυχώς- τα καταφέραμε. Για αυτό το μήνα πρέπει να κρατήσετε το ποσοστό 38%...  Είναι αυτό που αναλογεί στα μοντέλα του τεύχους που μπαίνουν στην πρίζα, είτε ως αμιγώς ηλεκτρικά είτε ως Plug-in Hybrid. Και είναι το υψηλότερο που έχουμε καταγράψει μέχρι σήμερα, δείχνοντας σαφώς το πού πηγαίνει το πράγμα και η βιομηχανία.

Πιο φρέσκια και συνολικά ενδιαφέρουσα ως τεχνολογικό επίτευγμα, η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Mercedes-Benz που ονομάζεται EQC. Είναι η πρώτη φορά που τη δοκιμάζουμε στην Ελλάδα γι’ αυτό και τη φέρνουμε αντιμέτωπη με το Audi e-tron, κάνοντας ουσιαστικά μια προβολή στο μέλλον των συγκριτικών του ειδικού Τύπου για το αυτοκίνητο.

Δοκιμάζουμε ακόμα το Škoda Citigo iV, το smart EQ fortwo και το Opel Corsa-e, δηλαδή τρία από τα πιο προσιτά ηλεκτρικά της ελληνικής αγοράς. Τα οποία θα βρίσκονται σίγουρα στη λίστα εκείνου που έχει αποφασίσει πως η ζωή του μπορεί να υποστηρίξει την ηλεκτρική μετακίνηση από σήμερα. Εξαιρετικά σημαντική είναι και η πρώτη δοκιμή που έκαναν οι βρετανοί συνεργάτες μας στην έκδοση παραγωγής του Volkswagen ID.3, του μοντέλου που αναμένεται να δώσει ρεύμα στον λαό.

Στην πρίζα μπαίνει και το αντικείμενο του Master Test, το κορυφαίο Peugeot 3008 που ονομάζεται HYBRID4, είναι τετρακίνητο, αποδίδει 300 PS και καίει όσο ένα σουπερμίνι εάν το φορτίζεις καθημερινά. Είναι σίγουρα η πιο εντυπωσιακή εκτέλεση του μοντέλου μέχρι σήμερα.

Για να μην ξεχνιόμαστε, φροντίσαμε και για μερικά θέματα που μυρίζουν βενζίνη. Ή έστω ντίζελ. Στο πιο ιδιαίτερο από αυτά, περάσαμε μια ολόκληρη ημέρα στο τιμόνι ενός Volkswagen T-Cross Cabriolet και ενός Mazda MX-5, με τα οποία αφού χορτάσαμε στρίψιμο κάναμε και μια στάση σε drive-in cinema.

Συγκρίναμε επίσης την εκδοχή του Renault Captur που αναμένεται η πιο δημοφιλής στην Ελλάδα -εκείνη με τον κινητήρα 1.3 TCe και 130 PS- με τα αντίστοιχα Ford Puma και Citroen C3 Aircross. Και τέλος, με τη βοήθεια ενός Peugeot 208 και ενός Renault Clio, διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά ότι ο συνδυασμός ενός καλού σουπερμίνι με ένα σύγχρονο και καθαρό μοτέρ ντίζελ είναι ακαταμάχητος. Υπάρχουν και άλλες δοκιμές αλλά καλύτερα να τις δείτε ξεφυλλίζοντας, κατά προτίμηση στην παραλία.

Καλή ανάγνωση!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube