Το νέο DRIVE κυκλοφορεί τα Χριστούγεννα, με την Real News

Το νέο DRIVE κυκλοφορεί τα Χριστούγεννα, με την Real News

Το τελευταίο τεύχος του 2020 έρχεται στις 25/12 και είναι αφιερωμένο στα καλύτερα αυτοκίνητα που δοκιμάσαμε τη χρονιά που πέρασε.

Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα το ραντεβού της τρίτης Κυριακής του μήνα τροποποιήθηκε λιγάκι, αυτή τη φορά για να είμαστε μαζί σας την ημέρα των Χριστουγέννων.

Ο πυρήνας του νέου τεύχους είναι μια ανασκόπηση του 2020, το οποίο ξεκίνησε με μεγάλες υποσχέσεις αναφορικά με τα μοντέλα που θα δοκιμάζαμε στη διάρκειά του. Και παρότι τα πράγματα άλλαξαν δραματικά στην πορεία ο απολογισμός είναι σίγουρα θετικός, αφού κάθε μήνα τουλάχιστον ένα μοντέλο συγκέντρωνε τεράστιο ενδιαφέρον για διαφορετικούς λόγους.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν όλα τα μοντέλα που ξεχώρισαν το 2020 και θα συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν το 2021, ανεξάρτητα από την κατηγορία τιμής, μεγέθους και χαρακτήρα που ανήκει το καθένα. Από αυτό το θέμα προφανώς δε θα μπορούσε να λείπει η αναφορά σε όλα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά που πέρασαν από τα γραφεία μας τους προηγούμενους μήνες. Φέτος μάλιστα ήταν -αναμενόμενα- περισσότερα από ποτέ, δείχνοντας πως ηλεκτρική εποχή είναι εδώ και επισήμως. Στη χώρα μας βέβαια παραμένει σε αναμονή και της ανάλογης υποδομής, ώστε να ξεπεραστούν τα πρακτικά προβλήματα που υπάρχουν σήμερα.

Εκτός από τα μοντέλα που απλώθηκαν μέσα στο 2020, υπάρχουν και πολλά που μόλις ήρθαν στη χώρα μας. Όπως για παράδειγμα η BMW M440i xDrive, το υπέροχο κουπέ που επιβεβαίωσε επί ελληνικού εδάφους την πρώτη εντύπωση που μας είχε δώσει τον προηγούμενο μήνα στη Γερμανία. 

Ούτε λίγο ούτε πολύ υπάρχουν επίσης έξι δοκιμές εξηλεκτρισμένων μοντέλων, οι οποίες ξεκινούν από τα νεανικά και πλήρως ηλεκτρικά Kia e-Soul και Mazda MX-30 για να ολοκληρωθούν με τα Citroen C5 Aircross PHEV, Mercedes-Benz E 300 e, Ford Explorer PHEV και Skoda Octavia iV.

Εξηλεκτρισμένο είναι βέβαια και το Toyota Yaris Hybrid, το οποίο φέραμε σε αντιπαράθεση με τα μοναδικά σουπερμίνι που μπορούν να το κοντράρουν σε οικονομία χωρίς να καίνε πετρέλαιο: Το Renault Clio και το Volkswagen Polo που καίνε υγραέριο και φυσικό αέριο αντίστοιχα.

Το δικό της κοινό έχει και η «ελεύθερου θέματος» αντιπαραβολή του Audi A1 citycarver 35 TFSI S tronic με το DS 3 Crossback των 155 PS, η οποία είναι περισσότερο μια παράλληλη διαδρομή για εκείνους που θέλουν να ξεχωρίζουν, παρά μια κανονική σύγκριση.

Η κορυφαία έκδοση του Hyundai i10 με τον τούρμπο 1.000άρη των 100 PS δίνει τη δική της ερμηνεία στην έννοια του μεγάλου μικρού, ενώ η έκδοση του Dacia Duster που καίει υγραέριο έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για όποιον θέλει ένα crossover με το απόλυτα χαμηλό κόστος μετακίνησης. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως αυτό τον μήνα μόνο δύο από τις δοκιμές έχουν να κάνουν με ντίζελ κινητήρες. Εκείνη του νέου Isuzu D-MAX είναι η μια και εκείνη του Opel Grandland X είναι η άλλη.

Οι λάτρεις του κεφαλαίου Classic θα διαβάσουν για την ιστορία του Volkswagen Corrado G60, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η συνέντευξη που κατ’ αποκλειστικότητα για την Ελλάδα μας παραχώρησε ο Casper Wickman της Volvo. Πρόκειται για τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από τη χρήση της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας για την εξέλιξη των συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης για τη σουηδική εταιρεία. Πρόκειται για ένα θέμα που σταδιακά θα μας απασχολεί όλο και περισσότερο.

Καλή ανάγνωση, καλές γιορτές!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube