Νέο DRIVE, αυτή την Κυριακή 29/11 με την Real News [video]

Νέο DRIVE, αυτή την Κυριακή 29/11 με την Real News [video]

Η αναμονή φτάνει στο τέλος της και το νέο μας τεύχος έχει για σημαία το 18ο DRIVE Trophy που για πρώτη φορά έγινε στα βουνά της Κρήτης.

Είμαστε έτοιμοι εδώ και μέρες, ωστόσο λόγοι ανεξάρτητοι από εμάς ήθελαν το DRIVE #290 να κυκλοφορήσει την τελευταία και όχι την τρίτη Κυριακή του μήνα όπως συνήθως.

Θεωρούμε όμως πως θα αποζημιωθείτε από το θεσμό που ονομάζεται DRIVE Trophy. Η 18η συνέχειά του ήταν κάτι σαν ένα στοίχημα που κερδίσαμε από ένα συνδυασμό μπόλικης προσπάθειας και λίγης τύχης: Υπό την έννοια ότι προλάβαμε το τσακ το lockdown που θα έκανε τις διαδικασίες ακόμα πιο περίπλοκες και ευθυγραμμίσαμε τους πλανήτες που είχαν να κάνουν με τις διαθεσιμότητες των αυτοκινήτων, τα πλοία, τις δουλειές που θα έμεναν πίσω…

Όμως άξιζε η προσπάθεια και με το παραπάνω, γιατί κάναμε για ακόμα μια φορά κάτι μοναδικό. Και γιατί σε πείσμα της πραγματικότητας που θέλει τα εκτός δρόμου τετρακίνητα να ενδιαφέρουν όλο και λιγότερους, εμείς συντηρούμε μια ειδική δοκιμή γι’ αυτά. Οπότε ήταν αναμενόμενο να αφιερώσουμε εκεί την κεντρική θέση του εξωφύλλου.

Για να σας ανοίξει η όρεξη, ετοιμάσαμε δύο video. Ένα με τα πλάνα που κατέγραψε η κάμερά μας αυτό το διήμερο, και ένα με... τις απορίες ενός Κρητικού:

Δε θα μπορούσε βέβαια να μην υπάρχει στη βιτρίνα του τεύχους και το Volkswagen ID.3, ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα των τελευταίων ετών, που αναμένεται να αποτελέσει σύμβολο για την αυτοκίνηση του μέλλοντος. Δε σταθήκαμε μάλιστα σε μια απλή δοκιμή, αλλά κάναμε και μια αντιπαραβολή με τον πνευματικό του προκάτοχο, το e-Golf, προκειμένου να δούμε στην πράξη πόσο έχει προχωρήσει η ηλεκτρική τεχνολογία και ποια επίπεδα.

Η ολοκαίνουργια κουπέ 4άρα, ως M440i xDrive, από την οποία πήραμε μια πρώτη γεύση στο Μόναχο είναι το πιο «ειδικό» μοντέλο του μήνα, κατά τον οποίο περιλαμβάνει επιπλέον το νέο Hyundai i20 στην αναλυτική δοκιμή του Master Test, το Peugeot e-2008, το Skoda Kodiaq RS, το FIAT 500e, την Mercedes-Benz A 250 e Sedan, το νέο Suzuki Swift Sport και το Jeep Compass με τον νέο 1.300άρη κινητήρα βενζίνης της εταιρείας.

Για στατιστικούς λόγους, αξίζει να αναφέρουμε πως τα πέντε από αυτά τα επτά μοντέλα είναι εξηλεκτρισμένα. Με τη σειρά του, αυτό δίνει πολύ ιδιαίτερο νόημα στην είδηση πως η Volkswagen θα επενδύσει στην Αστυπάλαια για να την κάνει ένα νησί-πρότυπο στην ενεργειακή αυτονομία και την αειφορία. Μπορείτε να διαβάσετε όλα όσα γνωρίζουμε γι’ αυτή τη συμφωνία στο ρεπορτάζ που κάναμε.

Καλή ανάγνωση!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube