«Ναι» στην ηλεκτρονική μεταβίβαση οχημάτων;

«Ναι» στην ηλεκτρονική μεταβίβαση οχημάτων;

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης βλέπει θετικά την απλούστευση της διαδικασίας μεταβίβασης, με δυνατότητα εκτέλεσής της και ηλεκτρονικά.

Τον ανασχεδιασμό και την απλούστευση της διαδικασίας μεταβίβασης οχημάτων και μοτοσυκλετών, εξετάζοντας τη δυνατότητα να γίνονται και ηλεκτρονικά, προανήγγειλε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, απαντώντας σε σχετικό αίτημα του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη-Πέτρου Σπανάκη.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας στην Ερώτηση (1840/11-11-2019) που είχε καταθέσει ο κ. Σπανάκης με θέμα «Διευκόλυνση του πολίτη κατά τη διαδικασία μεταβίβασης οχημάτων και μοτοσυκλετών», η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών αναφέρει:

«Το Εθνικό Πρόγραμμα Απλούστευσης Διαδικασιών έχει ως βασικό στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών χωρίς αποκλεισμούς. Στο πλαίσιο αυτό και εν όψει της συνεργασίας που επίκειται να πραγματοποιηθεί με τα καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργεία, Οικονομικών και Υποδομών & Μεταφορών, στα οποία έχει ήδη αποσταλεί η Ερώτηση του Βουλευτή, θα ληφθεί μέριμνα όχι μόνο για την άρση του διοικητικού βάρους που επωμίζεται ο ενδιαφερόμενος από την υποχρέωση προσκόμισης της βεβαίωσης περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας, κατόπιν μετάβασης στην αρμόδια ΔΟΥ, αλλά και για τον γενικότερο ανασχεδιασμό και την απλούστευση της διαδικασίας μεταβίβασης οχημάτων και μοτοσυκλετών, εξετάζοντας τη δυνατότητα ψηφιοποίησής της και ανάπτυξης δράσεων διαλειτουργικότητας των υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων».

Υπενθυμίζουμε ότι με την ερώτησή του ο κ. Σπανάκης είχε ζητήσει ενημέρωση και για το εάν υπάρχει η δυνατότητα να εκδίδεται ηλεκτρονικά από το Taxis η βεβαίωση περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας, απευθείας από τον πολίτη ή από τους υπαλλήλους των ΚΕΠ. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης απάντησε ότι «η συγκεκριμένη ηλεκτρονική υπηρεσία είναι υπό διερεύνηση, σε συνεργασία με την Α.Α.Δ.Ε.», ενώ η Διεύθυνση Απλούστευσης Διαδικασιών διευκρίνισε ότι «εφόσον αναπτυχθεί στο σύστημα ΤaxisΝet ηλεκτρονική υπηρεσία έκδοσης βεβαίωσης περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας, τότε η διαδικασία αυτή μπορεί να παρέχεται και μέσω των ΚΕΠ, κατόπιν διασύνδεσης με το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΜΗΣ – ΚΕΠ».

[Πηγή: Β. Σπανάκης]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube