Μπορεί να γίνει μια Ανάβαση εν μέσω πανδημίας;

Μπορεί να γίνει μια Ανάβαση εν μέσω πανδημίας;

Με τη Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού να μην επιτρέπει αθλητικές συναντήσεις με περισσότερα από 100 άτομα, πώς θα γίνει η Ανάβαση Πορταριάς αυτό το ΣΚ;

Στη χώρα μας, οι αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού υπόκεινται στους ίδιους περιορισμούς με τις υπόλοιπες αθλητικές διοργανώσεις, κάτι που την εποχή του COVID-19 δεν είναι καθόλου εύκολο.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που δημοσιεύτηκε χτες, Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, σε αθλητικές διοργανώσεις οι οποίες πραγματοποιούνται εκτός σταδίου οι συμμετέχοντες και το τεχνικό προσωπικό δεν πρέπει να ξεπερνούν συνολικά τα 100 άτομα –και τα 50 σε περιοχές αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης. Κάτι τέτοιο όμως, για έναν τυπικό αγώνα αυτοκινήτου με δεκάδες συμμετέχοντες οδηγούς, συνοδηγούς και μηχανικούς, είναι απλώς αδύνατο.

Με ελάχιστα 24ωρα να απομένουν μέχρι την Ανάβαση Πορταριάς που είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 5-6 Σεπτεμβρίου και στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή 85 οδηγοί, ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου έκρουσε αμέσως τον κώδωνα του κινδύνου, καταθέτοντας εχτές σχετική ερώτηση στην Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας.

Σήμερα, μετά από διαβουλεύσεις του προέδρου του ΣΟΑΑ Μάριου Ηλιόπουλου με τον πρόεδρο της ΟΜΑΕ Επαμεινώνδα Φατούρο και τον πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνων Παναγιώτη Κουτσίκο, προκύπτει ότι έχει σταλεί αίτημα εξαίρεσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού από τον παραπάνω περιορισμό των 100 ατόμων, μαζί με πρόταση θέσπισης ειδικών μέτρων για την προστασία των εμπλεκομένων. Και η Ομοσπονδία φαίνεται σίγουρη ότι θα εισακουστεί, αφού σήμερα, με νέο δελτίο τύπου, επιβεβαιώνει ότι «Με βάση τα σημερινά δεδομένα, οι προγραμματισμένοι αγώνες του μηνός Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν κανονικά»

Μένει να δούμε αν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα ανταποκριθεί άμεσα, έτσι ώστε η να πραγματοποιηθεί κανονικά η Ανάβαση Πορταριάς –φυσικά χωρίς θεατές.


Δελτίο Τύπου ΣΟΑΑ

ΘΕΜΑ: Δέσμη ειδικών μέτρων καταθέτει η Ο.Μ.Α.Ε. για τη διεξαγωγή της Ανάβασης Πορταριάς

Εν συνεχεία του ερωτήματος του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου προς την Ο.Μ.Α.Ε. και την ΕΠ.Α. και έπειτα από διαβουλεύσεις του Προέδρου του Σ.Ο.Α.Α., κ. Μάριου  Ηλιόπουλου με τον Πρόεδρο της Ο.Μ.Α.Ε., κ. Επαμεινώνδα Φατούρο και τον Πρόεδρο της ΕΠ.Α., κ. Παναγιώτη Κουτσίκο, αποφασίστηκε να σταλεί αίτημα προς την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το οποίο θα εξαιρεί τον μηχανοκίνητο αθλητισμό από τους περιορισμούς των μέτρων αντιμετώπισης του COVID-19, υπό την προϋπόθεση μελέτης και σύνταξης ειδικού σχεδίου μέτρων που καταθέσει άμεσα η Ομοσπονδία προς έγκριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Θεωρούμε πως αυτή η κίνηση είναι προς την σωστή κατεύθυνση, ώστε να διεξαχθεί η Ανάβαση Πορταριάς με την προστασία όλων όσοι θα βρεθούμε στον αγώνα. Είναι ιδιαίτερης σημασίας για την ασφάλεια όλων μας να υπάρξει ένα σαφές, εφικτό και αποτελεσματικό σχέδιο επιμέρους μέτρων τα οποία ταιριάζουν στις διοργανώσεις των αγώνων αυτοκινήτου και είναι εξίσου σπουδαίο να διασφαλιστεί από την Ομοσπονδία η τήρησή τους προκειμένου να μην βάλουμε σε ρίσκο το επίπεδο δημόσιας υγείας και κοινωνικής ευθύνης προς όλους εμάς, τους συγγενείς μας και τους φίλους μας.

Ο Σ.Ο.Α.Α. θα ενημερώσει άμεσα για οποιαδήποτε εξέλιξη με ανακοίνωση, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη όλα τα οργανωτικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν τους αγωνιζόμενους, ελάχιστες ημέρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα.


Δελτίο Τύπου ΟΜΑΕ

Ανακοίνωση Για Τη Διεξαγωγή Των Αγώνων Αυτοκινήτου

Ενόψει των αγωνιστικών συναντήσεων του μηχανοκίνητου αθλητισμού που έχουν προγραμματιστεί για το προσεχές φθινόπωρο, σε κάθε μορφή και είδος αγώνων, σας εφιστούμε την προσοχή στην πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον Covid19.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των εγκεκριμένων από τη ΓΓΑ υγειονομικών πρωτοκόλλων, επισημαίνουμε την απαρέγκλιτη και διαρκή χρήση της προστατευτικής μάσκας από όλους (συμπεριλαμβανομένων όλων των μελών της οργάνωσης, των ομάδων κ.λπ.) σε όλους τους χώρους συνάθροισης, όπως τα Service Parks και τα Pits. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και για τους αγωνιζόμενους, με εξαίρεση, φυσικά, τη διάρκεια της αγωνιστικής τους δραστηριότητας.

Ακόμη, σας υπενθυμίζουμε την υποχρέωση αδιάλειπτου ελέγχου όλων όσων εισέρχονται στο Service Park ή στα Pits, στη Γραμματεία και σε άλλους χώρους συνάθροισης του αγώνα. Κάθε άτομο που εισέρχεται σε αυτούς θα πρέπει να εγγράφεται στο βιβλίο εισερχομένων με τα στοιχεία που απαιτούνται, να γίνεται η απαραίτητη θερμομέτρησή του κατά την είσοδό του και να φορά το απαραίτητο βραχιολάκι, για αποφυγή επανελέγχου.

Με την ελπίδα ότι ο ελληνικός μηχανοκίνητος αθλητισμός θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, και για αποφευχθούν οι οποιεσδήποτε κυρώσεις μη εφαρμογής του Νόμου και η πιθανότητα ακύρωσης του αγώνα, σας εφιστούμε την προσοχή στην ρητή εφαρμογή όλων των παραπάνω.

Η Ομοσπονδία είναι σε συνεχή επικοινωνία με τη ΓΓΑ για τη διασφάλιση των διοργανώσεων που έχουν προγραμματιστεί και θα σας ενημερώνει ανελλιπώς για οποιαδήποτε μεταβολή του ιατρικού πρωτοκόλλου. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, οι προγραμματισμένοι -πρωταθληματικοί και μη- αγώνες του μηνός Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν κανονικά.
 

[Πηγή: ΣΟΑΑ, ΟΜΑΕ / Φωτογραφία: Λ.Α.Βόλου]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube