Μπλόκα σε διόδια, λιμάνια και αεροδρόμια ενόψει του Πάσχα και τσουχτερό πρόστιμο

Μπλόκα σε διόδια, λιμάνια και αεροδρόμια ενόψει του Πάσχα και τσουχτερό πρόστιμο

Αυστηρότεροι έλεγχοι και διπλασιασμός του προστίμου, είναι τα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση για να περιορίσει τις μετακινήσεις ενόψει της εξόδου του Πάσχα.

Από σήμερα στις 6 το απόγευμα η Ελληνική Αστυνομία ξεκινά ελέγχους ενόψει της εξόδου του Πάσχα. Μπλόκα και έλεγχοι στα διόδια, στα αεροδρόμια, στους εθνικούς και περιφερειακούς δρόμους εξόδου και στα λιμάνια. Το πρόστιμο διπλασιάζεται και φτάνει στα 300 ευρώ.

Η μάχη συνεχίζεται τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς και τόνισε πως ο Απρίλιος είναι ένας εξαιρετικά δύσκολος μήνας για τη μάχη για την αναχαίτιση του κορονοϊού και πως η ανάγκη να προστατεύσουμε την ύπαιθρο και τα χωριά και τα νησιά μας μας επιβάλλει να προχωρήσουμε σε νέες αποφάσεις.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς έκανε γνωστό πως από σήμερα στις 6 το απόγευμα πραγματοποιούνται αυστηρότεροι έλεγχοι στα διόδια σε όλη την επικράτεια και σε όλες τις διαδρομές που αφορούν σε εθνικές οδούς και στους παράδρομους, σε εθνικούς περιφερειακούς δρόμους και σε συνδετήριους δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα. 

Η Ελληνική Αστυνομία καθιστά σημεία ελέγχου των μετακινήσεων όλων των ιδιωτικής χρήσεως οχημάτων, αλλά και κάθε οχήματος σε 24ωρη βάση, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως το Λιμενικό Σώμα έχει πάρει ήδη εντολή και προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς.

Αναφορικά με την κίνηση προς τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωση της μόνιμης κατοικίας και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων. Εξαιρούνται, είπε, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους.

Ο κ.Χαρδαλιάς ανέφερε ακόμα ότι στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί άσκοπη μετακίνηση, εκτός του νομού κατοικίας, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και το όχημα θα επιστρέφει από εκεί όπου ξεκίνησε. 

[Πηγή: newsit.gr]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube