Miles of Mystery: Αγώνας με 50 supercars στην Ελλάδα

Miles of Mystery: Αγώνας με 50 supercars στην Ελλάδα

Αυτή την εβδομάδα στους ελληνικούς δρόμους κυκλοφορούν 50 ιστορικά και σπορ αυτοκίνητα από την Ολλανδία, στο πλαίσιο του Miles of Mystery 2017.

Μετά το Gumball 3000 του περασμένου καλοκαιριού, άλλη μια εκδήλωση με supercars περνάει αυτές τις ημέρες από τους δρόμους της χώρας μας.

Πρόκειται για το Miles of Mystery, έναν θεσμό που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την ολλανδική Bcause. Μια σημαντική διαφορά του σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη εκδήλωση είναι ότι οι διαδρομές και ο προορισμός παραμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή άγνωστα, ακόμα και για τα πληρώματα των αυτοκινήτων! Οι συμμετέχοντες αφήνουν τα αυτοκίνητά τους σε ένα προκαθορισμένο σημείο και αυτά φορτώνονται σε νταλίκες και μεταφέρονται εκεί που πρέπει. Οι ίδιοι φτάνουν εκεί με αεροπλάνο, αλλά μαθαίνουν τον προορισμό και παραλαμβάνουν τα εισιτήριά τους λίγες ώρες πριν ταξιδέψουν.

Το φετινό, 10ο Miles of Mystery, πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Οι έξι νταλίκες με τα 50 σπορ, πολυτελή και ιστορικά μοντέλα από την Ολλανδία αποβιβάστηκαν στην Πάτρα την περασμένη Κυριακή, ταλαιπωρήθηκαν λίγο στην Αθήνα αφού από λάθος κάποιες από αυτές βρέθηκαν στο… Κολωνάκι, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο, αλλά τελικά παρέδωσαν τα αυτοκίνητα στο Ζάππειο. Εκεί όπου δόθηκε η εκκίνηση του Miles of Mystery 2017, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου.



Στο Miles of Mystery συμμετέχουν πληρώματα με σύγχρονα σπορ μοντέλα όπως McLaren 570S, Mercedes-AMG GT C Roadster, Porsche 911 GT3 RS και Cayman GT4 κ.ά. και άλλα με κλασσικά αυτοκίνητα όπως Jaguar E-type, Datsun 240 Z, Porsche 356 και αρκετές 911 όλων των γενεών. Το παλαιότερο αυτοκίνητο όλων είναι μια Bentley Derby του 1934, ενώ το πιο περίεργο, μάλλον το τρίκυκλο νίκελ Morgan 3-Wheeler. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις 50 συμμετοχές στην επίσημη ιστοσελίδα.

Βέβαια, η σύγκριση με εκδηλώσεις τύπου Gumball ίσως είναι… προσβλητική τους ανθρώπους του Miles of Mystery. Αυτός ο θεσμός δεν είναι μια lifestyle εκδρομή, αλλά έχει τη μορφή αγώνα regularity, με τους συμμετέχοντες να λαμβάνουν οδηγίες στην εκκίνηση κάθε ειδικής διαδρομής, και να πρέπει να πλοηγηθούν σε αυτές με ακρίβεια και στον σωστό χρόνο. Τα μέρη από τα οποία πρόκειται να περάσει το Miles of Mystery μέχρι αυτή τη στιγμή παραμένουν… μυστήριο. Αν όμως μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δείτε στην περιοχή σας κάποια πολύ ιδιαίτερα αυτοκίνητα με κίτρινες πινακίδες, τώρα ξέρετε περί τίνος πρόκειται.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube