Μείωση τιμής στο πακέτο πολλαπλών διελεύσεων από την γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Μείωση τιμής στο πακέτο πολλαπλών διελεύσεων από την γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Γιατί αναγκάστηκε σε παρέμβαση το υπουργείο Μεταφορών; Φθηνότερο κατά €10 από πέρυσι το πακέτο πολλαπλών διελεύσεων στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου. 

Μειωμένο θα είναι το κόστος του μηνιαίου πακέτου πολλαπλών διελεύσεων από την Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» για το 2023, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Καραγιάννη, καθώς οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου με την εταιρεία οδήγησαν σε μείωση της τιμής των διοδίων αντί της προγραμματισμένης αύξησης.

Ο κ. Καραγιάννης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής είπε ότι το πακέτο 44 διελεύσεων από τη Γέφυρα (για 22 εργάσιμες μέρες) κόστιζαν το 2022 συνολικά 242,56 ευρώ και χρησιμοποιούταν κυρίως από εργαζόμενους οι οποίοι κάνουν καθημερινά την διαδρομή Ρίο – Αντίρριο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας από 1/1/2023 το συγκεκριμένο πακέτο θα αυξανόταν σε 294,90 ευρώ.

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Καραγιάννης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κωνσταντόπουλο «θεωρήσαμε ότι αυτή η αβλεψία έπρεπε να διορθωθεί και καλέσαμε την εταιρεία να το διορθώσει. Όπως πληροφορηθήκαμε η εταιρεία θα ανακοινώσει άμεσα πως η τιμή του πακέτου θα διαμορφωθεί τελικά σε 232,90 ευρώ, δηλαδή 10 ευρώ φθηνότερα σε σχέση με πέρυσι».

Ο Υφυπουργός εξήγησε πως οι παρεμβάσεις του υπουργείου γίνονται για την τιμή της μοναδικής διέλευσης καθώς «τα εκπτωτικά πακέτα εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του υπουργείου». Ωστόσο πρόσθεσε πως η σημαντική αύξηση της τιμής του πακέτου πολλαπλών διελεύσεων που απευθύνεται κυρίως σε εργαζόμενους ανάγκασε το υπουργείο να παρέμβει.

Παράλληλα, ο κ. Καραγιάννης υπενθύμισε ότι με τις πρωτοβουλίες της ηγεσίας του υπουργείου συγκρατήθηκαν συνολικά οι τιμές των διοδίων αντί να προσαρμοστούν ανάλογα με την αύξηση του πληθωρισμού.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE