ΚΤΕΟ: Δεν είναι εκπρόθεσμοι όσοι ήταν σε καραντίνα λόγω κορονοϊού

ΚΤΕΟ: Δεν είναι εκπρόθεσμοι όσοι ήταν σε καραντίνα λόγω κορονοϊού

Τι αναφέρει το υπουργείο Μεταφορών - Ποια δικαιολογητικά πρέπει να προσκομήσουν.

Για τα ΚΤΕΟ υπάρχουν συγκεκριμένες προθεσμίες μέσα στις οποίες πρέπει να περάσει κάθε όχημα από τεχνικό έλεγχο. Αν κάποιος είναι εκπρόθεσμος επιβαρύνεται με ένα επιπλέόν ποσό. Ωστόσο, με τις συνθήκες λόγω κορονοϊού να είναι δύσκολες και σε πολλές περιπτώσεις εξαιρετικά εξειδικευμένες, κάποιοι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν μπόρεσαν να περάσουν το όχημά του από τα ΚΤΕΟ μέσα στις προθεσμίες που έπρεπε. 

Το υπουργείο Μεταφορών εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία εξαιρεί της υποχρέωσης καταβολής «πέναλτι» σε όσους ήταν σε καραντίνα λόγω κορονοϊού και δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν έγκαιρα στην υποχρέωσή τους. 

Οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες οφείλουν να προσκομίσουν στα ΚΤΕΟ βεβαίωσηή γνωμάτευση θεράποντος ιατρού ή νοσηλευτικού ιδρύματος ή κλινικής ή έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ή του ΕΟΔΥ, στο οποίο αναγράφεται ότι χαρακτηρίζεται ως στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid-19 και απαιτείται η κατά οίκον απομόνωσή του για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ο ιδιοκτήτης οφείλει να προσκομίσει το όχημα για τεχνικό έλεγχο εντός δεκαπέντε ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που έπαυσε να ισχύει ο παραπάνω λόγος ανωτέρας βίας. Να θυμίσουμε πως η ίδια ρύθμιση ισχύει και για όσους είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube