Κόντρα στην πίστα: Ford Fiesta ST vs DS3 Performance vs VW Polo GTI [video]

Κόντρα στην πίστα: Ford Fiesta ST vs DS3 Performance vs VW Polo GTI [video]

Στο τελευταίο μας video συγκρίνουμε στην πίστα των Σερρών τρία «μικρομέγαλα» GTI. Η οδηγική απόλαυση προκύπτει μέσα από τον ξεχωριστό χαρακτήρα καθενός. Και οι χρόνοι… εντυπωσιάζουν.

Τα μικρά GTI είναι μια κατηγορία αυτοκινήτων ιδιαίτερα αγαπητή στη χώρα μας. Το μικρό τους μέγεθος και το νεύρο ταιριάζουν στους επαρχιακούς μας δρόμους και το νεύρο τους ικανοποιεί διαχρονικά τις ανησυχίες του Έλληνα petrolhead. Εκπροσωπούν το προσιτό όνειρο για ένα fun to drive σπορ αυτοκίνητο. Ακόμη και τώρα που αναγκαστικά οι τιμές έχουν ανέβει καθώς τα αυτοκίνητα γίνονται πιο μεγάλα, καλύτερα εξοπλισμένα και πιο προηγμένα τεχνολογικά, είναι το entry level στον κόσμο της οδηγικής απόλαυσης. Πολλοί μάλιστα επιστρέφουν εδώ, αφού έχουν ξοδέψει πολλά χρήματα και χρόνο σε ακριβότερες κατασκευές. Γιατί εδώ μπορείς να νιώσεις ότι Οδηγείς, πραγματικά. Ότι το πηγαίνεις και όχι ότι σε πηγαίνει, χάρη στον ομοιογενή χαρακτήρα τους.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Ο κόσμος στρέφεται προς την ηλεκτροκίνηση και τα σουπερμίνι μεταλλάσσονται σε μικρά SUV και crossover. Ευτυχώς, για τους λάτρεις της σπορ οδήγησης, υπάρχουν ακόμη κάποιοι κατασκευαστές που θεωρούν την κατηγορία αυτή εξαιρετικά σημαντική. Περισσότερο από τις πωλήσεις, ένα καλό μικρό GTI στη γκάμα είναι θέμα πρεστίζ. H Ford, η DS και η Volkswagen είναι μεταξύ αυτών. Όχι μόνο τα εργοστάσια, αλλά και οι εδώ αντιπροσωπείες οι οποίες πιστεύουν στο προϊόν τους. Όποια απουσία ενδεχομένως εντοπίσετε από τη σύνθεση αυτής της δοκιμής οφείλεται στο γεγονός ότι το αυτοκίνητο δεν ήταν διαθέσιμο από την εισαγωγική.  

Για να φτιάξει το καλύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας, η Ford έπρεπε να κάνει το Fiesta ST πιο γρήγορο, απολαυστικό και σκληροπυρηνικό. Αλλά και πιο εκλεπτυσμένο, άνετο για καθημερινή χρήση, με πιο πλούσιο εξοπλισμό και τεχνολογία. Έχοντας ως σημεία αναφοράς από τη μία το σκληροπυρηνικό DS3 Performance και από την άλλη το Polo GTI με τους «μεγαλίστικους» τρόπους, το χρονόμετρο και η αίσθηση από την απαιτητική χάραξη των 16 στροφών της πίστας των Σερρών θα μας δώσουν τις απαντήσεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube