Keraboss Super K: Φιλόδοξο και made in Greece

Keraboss Super K: Φιλόδοξο και made in Greece

Μετά από πολλά χρόνια, ένα όχημα που κατασκευάζεται εξολοκλήρου στην Ελλάδα, το Keraboss Super K, έλαβε τις σχετικές εγκρίσεις και πήρε άδεια για κυκλοφορία στους δρόμους.

Μπορεί να μην είναι μαζικής παραγωγής και κάτι πολύ σύγχρονο και εντυπωσιακό, αλλά ένα ακόμα made in Greece αυτοκίνητο, εγκεκριμένο και πιστοποιημένο από το ελληνικό κράτος για κυκλοφορία στους δρόμους, είναι γεγονός. Όπως και να το κάνουμε είναι ένα ακόμα βήμα. Ο λόγος για το Keraboss Super K, που κατασκευάζει η ελληνική εταιρεία KERABOSS CARS MANUFACTURING. 

Το εν λόγω μοντέλο παρουσιάστηκε και επίσημα στο ελληνικό κοινό στις εγκαταστάσεις της εταιρείας που έχει ιδρυθεί από τον Παύλο Κεραμπό, ο οποίος δραστηριοποιείτε στο χώρο του αυτοκινήτου και των μετατροπών οχημάτων από το 1975. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με χαρακτηριστικά SUV που αναφέρεται ως όχημα Μ.Ο.Ι.Κ (Μεμονωμένα Οχήματα Ιδιαίτερης Κατασκευής), γεγονός που το τοποθετεί σε μια ειδική κατηγορία οχημάτων με πιο ελαστικές εγκρίσεις τύπου όσον αφορά την ασφάλεια, τους ρύπους, κ.τ.λ. συγκριτικά με τα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής. 

«Άνοιξε ο δρόμος για ένα εγκεκριμένο πιστοποιημένο ελληνικό αυτοκίνητο» δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, στην σχετική εκδήλωση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Keraboss Super K έλαβε πινακίδες κυκλοφορίας, μετά από συντονισμένες δράσεις και του αρμόδιου υπουργείου και της Περιφέρειας.

Keraboss Super K

Κατά τη διάρκειά της ομιλίας του, ο υφυπουργός Μεταφορών δεν παρέλειψε να στείλει ανοικτή πρόσκληση και στους Έλληνες του εξωτερικού οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία, να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να επιχειρήσουν, τώρα που το υπουργείο έχει δημιουργήσει το νομοθετικό πλαίσιο για αντίστοιχες πρωτοβουλίες. «Εμείς στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και θα είμαστε δίπλα σε όποια προσπάθεια υπάρξει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης σημείωσε ότι η σημερινή ημέρα (Τρίτη, 22.6.2022) είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της περιφέρειας και του αρμόδιου υπουργείου. «Σήμερα μετά από πολλά χρόνια δόθηκαν πινακίδες κυκλοφορίας σε ένα ελληνικό αυτοκίνητο, καθώς πλέον η περιφέρεια έχει δημιουργήσει όλα τα εργαλεία ώστε να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης, είτε σε ό,τι αφορά τις πινακίδες, είτε τις άδειες οδήγησης», επεσήμανε ο κ. Πατούλης.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Keraboss Super K, αρχικά να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τον δημιουργό του θα προσφέρεται σε εκδόσεις 2 ή 4 θέσεων. Το βάρος του κυμαίνεται στα 540 kg και την κίνησή του αναλαμβάνει ένας 1.000άρης ατμοσφαιρικός κινητήρας της Mitsubishi με απόδοση 72 ίππους, που συνδυάζετε με αυτόματο κιβώτιο. Οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 3.375 mm σε μήκος, 1.560mm πλάτος και ύψος 1.590 mm.

Keraboss Super K 

Η κατασκευή του είναι όλη χειροποίητη, με το πολυεστερικό αμάξωμα να «κουμπώνει» σε ένα γαλβανιζέ σασί. Για τη δημιουργία τους, η KERABOSS CARS MANUFACTURING συνεργάζεται με πολλές εξειδικευμένες ελληνικές βιοτεχνίες. Όσον αφορά την τιμή του, αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αναμένεται να είναι λίγο πάνω από τα €20.000, δίχως να συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

Επόμενος στόχος του κατασκευαστή είναι να καταφέρει να ενταχθεί σε κάποιο αναπτυξιακό πρόγραμμα, προκειμένου η εταιρία να αποκτήσει πρόσβαση σε κονδύλια που θα διοχετευτούν στην περαιτέρω εξέλιξη των οχημάτων της και να μπορέσει να περιορίσει τα μεγάλα κόστη που συνεπάγονται στην κατασκευή του. Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίστηκε στην εκδήλωση, στόχος της εταιρίας είναι οι πωλήσεις 70 και πλέον οχημάτων το χρόνο κυρίως στα νησιά και συγκεκριμένα στις επιχειρήσεις ενοικιάσεως αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube