«Καθάρισε» η Αθήνα από 3.100 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα

«Καθάρισε» η Αθήνα από 3.100 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα

Ο Δήμος Αθηναίων έκανε γνωστό ότι περισσότερα από 3.100 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα απομακρύνθηκαν τα τελευταία 3 χρόνια από τις γειτονιές της πόλης.

Με εντατικούς ρυθμούς, ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει να απομακρύνει από τους δρόμους της πόλης, οχήματα που είχαν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους, στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας να απελευθερωθεί πολύτιμος δημόσιος χώρος για τις ανάγκες στάθμευσης μέσα στην πόλη και ταυτόχρονα να μειωθεί η ρύπανση που προκαλείται από αυτά.

Οι τακτικές επιχειρήσεις που συντονίζονται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου, έχουν αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα: Μέσα στην τελευταία τριετία -από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Οκτώβριο του 2022- συνολικά 3.168 αυτοκίνητα απομακρύνθηκαν από το κέντρο και τις γειτονιές, επιστρέφοντας στην πόλη τον ανεκμετάλλευτο χώρο που είχαν καταλάβει.

εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα

Το σύνολο των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων που απομακρύνεται από τους δρόμους της Αθήνας ανακυκλώνεται. Τα οχήματα οδηγούνται σε πιστοποιημένες εγκαταστάσεις εναλλακτικής διαχείρισης οχημάτων, όπου εκεί ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία της ανακύκλωσης και ανάκτησης των υλικών τους.

Υλικά όπως μπαταρίες, ελαστικά, ορυκτέλαια, πλαστικά, καύσιμα, μέταλλα κ.ά. αποσυναρμολογούνται από τα οχήματα και στη συνέχεια διαχωρίζονται προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθούν.

Να σημειωθεί επίσης ότι οι πολίτες, εφόσον εντοπίζουν κάποιο εγκαταλελειμμένο όχημα στην περιοχή τους, μπορούν είτε να επικοινωνούν στην τηλεφωνική γραμμή 1595, είτε να ενημερώνουν τον δήμο, μέσω της εφαρμογής Novoville.

[Πηγή: Δήμος Αθηναίων]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube