Κάρτα καυσίμων: Ποιοι θα λάβουν επιδότηση για τα καύσιμα και παραδείγματα

Κάρτα καυσίμων: Ποιοι θα λάβουν επιδότηση για τα καύσιμα και παραδείγματα

Η επιδότηση του κόστους αγοράς των καυσίμων θα γίνεται με την έκδοση ειδικής ηλεκτρονικής κάρτας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, έκανε γνωστό σήμερα τον τρόπο με τον οποίοι οι δικαιούχοι θα επιδοτούνται για το κόστος αγοράς των καυσίμων τους για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2022. 

Όσοι δικαιούνται την επιδότηση, φυσικά πρόσωπα και ελεύθεροι επαγγελματίες με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ, θα πρέπει να εκδώσουν μια ηλεκτρονική κάρτα καυσίμων, κατά το πρότυπο του freedom pass, η οποία και θα χρησιμοποιείται στα πρατήρια.

antlia

Όσοι δεν έχουν smartphones, ούτως ώστε να έχουν ηλεκτρονικά την κάρτα στο κινητό τους, θα δηλώνουν τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να τους κατατίθενται τα χρήματα. Για την ηπειρωτική χώρα, η επιδότηση θα είναι €0,22/lt ή συνολικά €40 το τρίμηνο για κατανάλωση €60/μήνα.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε για παράδειγμα, ότι με τιμή αμόλυβδης τα €2,10/lt, ο δικαιούχος θα πληρώνει €1,88/lt για τα 60 λίτρα. Για το ντίζελ κίνησης, η τελική επιδότηση είναι €0,15/lt. Για παράδειγμα, με τιμή του καυσίμου στα €2,00/lt, ο δικαιούχος θα πληρώνει €1,85/lt. 

Για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών η επιδότηση ανέρχεται σε 30 ευρώ σε ηπειρωτική και 35 ευρώ σε νησιωτική περιοχή, ενώ στα ταξί δίνεται ενίσχυση 200 ευρώ το μήνα για τον Απρίλιο.

Στο gov.gr θα δηλώνεται ένα μόνο όχημα ανά δικαιούχο και εξαιρούνται φυσικά της επιδότησης όσο αυτοκίνητα βρίσκονται σε ακινησία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube