Καινοτόμα συστήματα για τη διευκόλυνση των μεταφορών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Καινοτόμα συστήματα για τη διευκόλυνση των μεταφορών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Με καινοτόμα συστήματα ψηφιακής τεχνολογίας θα εφοδιαστούν το επόμενο χρονικό διάστημα δέκα φορτηγά που εκτελούν υπηρεσίες μεταφορών από και προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Μέσω των συστημάτων αυτών, τα φορτηγά θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας που λειτουργεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να διευκολύνεται και να επιταχύνεται η πρόσβασή τους στο λιμάνι, να γίνεται ταχύτερα και ασφαλέστερα η φορτοεκφόρτωση, να εξοικονομούνται καύσιμα και να μειώνονται οι εκπομπές ρύπων προς το περιβάλλον.

Τα παραπάνω προβλέπει το πιλοτικό πρόγραμμα "Co-Gistics" για τη "συνεργατική διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας για τη βιώσιμη διακίνηση εμπορευμάτων" στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και θα υλοποιηθεί με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, οι διάφορες τεχνολογικές εφαρμογές θα λειτουργήσουν για τρία χρόνια και περιλαμβάνουν την αναγγελία αφίξεων και αναχωρήσεων οχημάτων στο λιμάνι σε πραγματικό χρόνο, τη διευκόλυνση των φορτηγών στο φανάρι του Καλοχωρίου, την παρακολούθηση των ρύπων κάθε οχήματος, τη λειτουργία συστήματος εισόδου και εξόδου των φορτηγών από το λιμάνι και την εφαρμογή συστημάτων "έξυπνου" παρκαρίσματος των φορτηγών.

Σημειώνεται ότι η κοινοπραξία των εταίρων του συγκεκριμένου έργου απαρτίζεται από διάφορους φορείς, εταιρείες τεχνολογίας, ερευνητικά ιδρύματα και αυτοδιοικήσεις από την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Ιταλία.

[Πηγή: NewsIt]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube