H Prom Racing παρουσιάζει το νέο ηλεκτρικό της μονοθέσιο

H Prom Racing παρουσιάζει το νέο ηλεκτρικό της μονοθέσιο

Η αγωνιστική ομάδα του ΕΜΠ θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση στις 4 Ιουνίου, στο ΟΑΚΑ, το νέο ηλεκτρικό της μονοθέσιο, με το οποίο θα διαγωνιστεί στο διεθνή διαγωνισμό Formula Student.

Η Prom Racing, ομάδα Formula Student του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ιδρύθηκε το 2008 και αποτελεί μια από τις ιστορικότερες ομάδες Formula Student στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα έχει κατασκευάσει πέντε αγωνιστικά μονοθέσια, επιτυγχάνοντας σημαντικές διακρίσεις τόσο στα δυναμικά όσο και στα στατικά αγωνίσματα του θεσμού. 

Το προσεχές Σάββατο 4 Ιουνίου και ώρα 19:00 διοργανώνει το Roll Out, τη μεγαλύτερη εκδήλωση της ομάδας, στην οποία θα γίνει η αποκάλυψη του νέου ηλεκτρικού μονοθέσιου, P22. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Είναι ανοικτή στο κοινό και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για χορηγούς και κόσμο που γενικότερα ενδιαφέρεται για το αυτοκίνητο και την καινοτομία. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως η Prom Racing παρουσίασε για πρώτη φορά ηλεκτρικό μονοθέσιο, το Ρ20, την περίοδο 2020-2021. Το νέο της μονοθέσιο, Ρ22, αναμένεται να έχει ελαφρά πιο συμπαγείς διαστάσεις, να είναι σημαντικά ελαφρύτερο και πιο αποδοτικό συνολικά. Προς αυτή την κατεύθυνση βοηθάει η τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει οι φοιτητές του ΕΜΠ, καθώς και η πρόσβαση σε νέες υποδομές, όπως η αεροδυναμική σήραγγα του ιδρύματος. 

Υπενθυμίζουμε πως η περσινή σεζόν ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία για την ομάδα. Κορυφαία στιγμή της αποτέλεσε η πρώτη θέση συνολικά στην ηλεκτρική κατηγορία όσο και η κατάκτηση της πρώτης θέσης ανάμεσα σε όλες τις κατηγορίες στο Formula Student Czech Republic. Για πρώτη φορά ελληνική ομάδα απέσπασε μία τέτοια διάκριση σε επίσημο διαγωνισμό Formula Student, γεγονός που μαρτυρά τη μεγάλη εξέλιξη της Prom Racing τα τελευταία χρόνια.

Εάν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα γύρω από την ομάδα, τη διάρθρωση και τις επιτυχίες της, μπορείτε να πατήσετε εδώ. Το περιοδικό DRIVE και το drive.gr στηρίζουν αυτή την προσπάθεια και εύχονται καλή επιτυχία για τη νέα σεζόν!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube