Για €4.000 ρεζιλεύτηκε ο Μιχάλης Λιάπης - Τσουχτερά τα πρόστιμα που τον περιμένουν

Για €4.000 ρεζιλεύτηκε ο Μιχάλης Λιάπης - Τσουχτερά τα πρόστιμα που τον περιμένουν

4.175 ευρώ είχε γλιτώσει ο πρώην υπουργός από τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα και φόρο πολυτελούς διαβίωσης για το τζιπ του

Μιχάλης Λιάπης, το πιο hot όνομα στην επικαιρότητα τις τελευταίες 24 ώρες, αλλά όχι για καλό σκοπό. Η σύλληψή του στη Λούτσα γιατί παραβίασε STOP, φέρεται να... κινδύνευσε να πέσει πάνω σε άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ, οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, με ανασφάλιστο αυτοκίνητο και κυρίως, με πλαστές πινακίδες.

Τις κανονικές τις είχε παραδώσει για να γλιτώσει τα 1.320 ευρώ του τέλους κυκλοφορίας αλά και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης των 2.254 ευρώ και τα ετήσια ασφάλιστρα περίπου 600 ευρώ. Δηλαδή, ένας πρώην υπουργός (σε τρεις κυβερνήσεις, μια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και δυο του Κώστα Καραμανλή) προσπάθησε να γλιτώσει φόρους 4.174 ευρώ και κυρίως παρανόμησε για να μην πληρώσει φόρους σε ένα κράτος που παλεύει με τη χρεοκοπία. 

Το πολυτελές του VW Touareg V8, 4.000 κυβικών, το είχε αγοράσει το 2009, λίγο μετά το ξέσπασμα της κρίσης. «Συνταξιούχος είμαι, με έχει αγγίξει κι εμένα η κρίση» είπε, και έκανε ακόμη χειρότερη τη θέση του. Όχι προς τη Δικαιοσύνη αλλά προς την κοινωνία. 

Τώρα που «πιάστηκε» όμως, ο Μιχάλης Λιάπης θα κληθεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Δεν είναι μόνο τα πρόστιμα για τις παραβιάσεις του ΚΟΚ (ανασφάλιστο αυτοκίνητο, παραβίαση STOP, φιμέ τζάμια, κοτσαδόρος κτλ), θα πρέπει να πληρώσει και το ετήσιο τεκμήριο διαβίωσης 22.540 ευρώ. Θα πληρώσει επίσης πρόστιμο ίσο με την αξία των τελών κυκλοφορίας. Δηλαδή 2.640 ευρώ (1.320 τα τέλη και 1.320 το πρόστιμο).

Έχει και συνέχεια ο... Γολγοθάς! Αντιμετωπίζει κυρώσεις για την υποβολή ψευδούς δήλωσης ακινησίας στην εφορία, αφού είχε παραδώσει τις πινακίδες αλλά κυκλοφορούσε κανονικά το τζιπ, ενώ θα κληθεί να υποβάλλει και τροποποιητική δήλωση στην εφορία καθώς γλίτωσε το τεκμήριο διαβίωσης. Για τον πρόσθετο φόρο που αντιστοιχεί στο τεκμαρτό εισόδημα που απεκρύβη θα κληθεί να πληρώσει ως και 200% προσαύξηση.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube