Γέμισαν «γάιδαρους» οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης

Γέμισαν «γάιδαρους» οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης

Η ομάδα Streetpanthers στόλισε το περασμένο Σάββατο μερικά από τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα της συμπρωτεύουσας.

Αφού η αστυνομία δεν φροντίζει να παραμείνουν ελεύθερες από παρκαρισμένα αυτοκίνητα οι διαβάσεις πεζών και οι ράμπες αναπήρων κάποιες ομάδες πολιτών αποφάσισαν να στιγματίσουν τους παραβάτες.

Οι Streetpanthers είναι μια ομάδα πολιτών που «διεκδικούν το χώρο που τους ανήκει» στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Η πιο διαδεδομένη δράση τους είναι η... επιβράβευση όποιου αυτοκινήτου εμποδίζει την κίνηση πεζών και ποδηλάτων με ένα αυτοκόλλητο που γράφει «Είμαι γάιδαρος, παρκάρω όπου γουστάρω» στο παρμπρίζ.



Το περασμένο Σάββατο η ομαδική εξόρμηση των Streetpanthers στους δρόμους της Θεσσαλονίκης προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που εμπόδιζαν διαβάσεις πεζών και ράμπες αναπήρων στολίστηκαν επιπλέον με ταινία και μεγάλα κεφάλια γαϊδάρων στην οροφή.



Από τέτοιες ενέργειες προκύπτουν ερωτηματικά για το κατά πόσο οι ιδιοκτήτες των παράνομα παρκαρισμένων αυτοκινήτων συγκινούνται από το αυτοκόλλητο και αλλάζουν τακτική, αλλά και για το αν η τοποθέτηση αυτοκόλλητων στα τζάμια ενός ξένου Ι.Χ. είναι νόμιμη. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης πάντως φαίνεται πως συμφωνεί, αφού και ο ίδιος έχει κολλήσει αυτοκόλλητα των Streetpanthers στο παρελθόν.

[Πηγές: Thestival, Streetpanthers]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube