Fuel Pass: Αυξάνεται στα 80 ευρώ η επιδότηση στα καύσιμα

Fuel Pass: Αυξάνεται στα 80 ευρώ η επιδότηση στα καύσιμα

Το περίγραμμα των μέτρων που θα ανακοινωθούν μέσα στη μέρα σχετικά με το νέο Fuel Pass έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο του σημερινού πρωινού υπουργικού Συμβουλίου.

O πρωθυπουργός ανακοίνωσε κατά τη συνεδρίαση του σημερινού υπουργικού συμβουλίου ότι η επιδότηση στα καύσιμα για το επόμενο τρίμηνο σχεδόν θα διπλασιαστεί. Συγκεκριμένα, τα νέα μέτρα θα αυξήσουν την επιδότηση από τα 45 ευρώ που ήταν για το τρίμηνο Απρίλιος - Ιούνιος στα 80 ευρώ για το επόμενο τρίμηνο. 

Για την νησιωτική Ελλάδα η επιδότηση του Fuel Pass αυξάνεται στα 100 ευρώ από 55 ευρώ που ήταν για το τρίμηνο Απρίλιος - Ιούνιος, ενώ για τις μοτοσικλέτες η τρίμηνη επιδότηση θα φτάνει στα 60 ευρώ από 35 ευρώ.

Η οριζόντια επιδότηση του πετρελαίου κίνησης (diesel) θα παραμείνει ως έχει για το επόμενο τρίμηνο, χωρίς αύξηση του ποσού, στα 0,12 ευρώ το λίτρο που φτάνει στα 0,15 ευρώ το λίτρο με το ΦΠΑ.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται εξοικονόμηση 44 λεπτών το λίτρο για τα πρώτα 180 λίτρα καυσίμου. Η επιδότηση άλλωστε καλύπτει 60 λίτρα καυσίμου το μήνα, όπως και το προηγούμενο τρίμηνο.

Το πακέτο μέτρων, το βασικό πλαίσιο του οποίου θα ανακοινωθεί στις σήμερα στις 15:00 το μεσημέρι, θα αφορά περισσότερους δικαιούχους καθώς θα αυξηθούν και τα εισοδηματικά όρια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το εισοδηματικό όριο για το οικογενειακό εισόδημα θα αυξηθεί στις 45.000 ευρώ (καθαρό εισόδημα), από 30.000 ευρώ που ήταν στο πρώτο πακέτο μέτρων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube