Fuel Pass: Αύριο οι ανακοινώσεις για το νέο επίδομα βενζίνης

Fuel Pass: Αύριο οι ανακοινώσεις για το νέο επίδομα βενζίνης

Το νέο Fuel Pass θα είναι ενισχυμένο και σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν, θα διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους και θα δοθούν περισσότερα χρήματα.

Οι αποφάσεις για το νέο Fuel Pass κλείδωσαν στη σημερινή πρωινή σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τις σχετικές ανακοινώσεις να έχουν προγραμματιστεί για αύριο, Τρίτη, από τους αρμόδιους υπουργούς. 

Παρόντες στη σύσκεψη για τη νέα επιδότηση στα καύσιμα που έγινε υπό τον πρωθυπουργό ήταν οι υπουργοί Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας, Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Οι πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν από το οικονομικό επιτελείο αναφέρουν ότι θα αυξηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια ώστε να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων. Πιο συγκεκριμένα, η επιδότηση θα φθάσει τα 60-65 ευρώ, από τα 30-50 ευρώ που ήταν στην πρώτη εφαρμογή του μέτρου. Παράλληλα το όριο εισοδήματος αναμένεται να εξισωθεί με την επιδότηση του ρεύματος (Power Pass) και από τα 30.000 ευρώ δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα, να ανέβει στα 45.000 ευρώ καθαρά μετά από φόρους.

Επίσης αναμένεται επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης και μετά τον Ιούνιο ενώ θα αυξηθεί το ποσό της κρατικής επιδότησης στην αντλία. Το ποσό αυτό ανέρχεται σήμερα σε 12 λεπτά το λίτρο χωρίς τον ΦΠΑ. Με τον ΦΠΑ η επιδότηση φθάνει περίπου στα 15 λεπτά το λίτρο. Η νέα επιδότηση του ντίζελ κίνησης θα είναι μεγαλύτερη από 15 λεπτά το λίτρο. 

Η νέα επιδότηση θα έχει διάρκεια τρεις μήνες. Θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube