Fuel Pass 2: Ποιοι θα λάβουν τα €80 της επιδότησης καυσίμων;

Fuel Pass 2: Ποιοι θα λάβουν τα €80 της επιδότησης καυσίμων;

Για τους δικαιούχους που θα επιλέξουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της επιδότησης στο Fuel Pass 2 θα φθάνει τα 80 ευρώ.

Στην αναλυτικότερη παρουσίαση των νέων κυβερνητικών παρεμβάσεων για τα καύσιμα προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας , μετά τα όσα ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό, νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, σχετικά με το νέο Fuel Pass.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σταικούρας, μετά τη διεύρυνση των εισοδηματικών ορίων, 3,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων, με οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ, θα λάβουν τη νέα επιδότηση. Η τελευταία αυξάνεται στα 80 ευρώ για το επόμενο τρίμηνο (Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο) από τα 45 που ίσχυε μέχρι σήμερα, ενώ για τους κατοίκους της νησιωτικής χώρας η αντίστοιχη επιδότηση θα είναι 100 ευρώ. 

Επίσης, η τρίμηνη επιδότηση για τους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών αυξάνεται και αυτή στα 60 ευρώ από 35 ευρώ.

Αναλυτικά όσα ανακοίνωσε ο κ. Σταϊκούρας:
-    Αυξάνεται στα 80 ευρώ από τα 45 που ίσχυε ως σήμερα και επεκτείνεται το Fuel Pass 2 σε περισσότερους δικαιούχους που είναι φυσικά πρόσωπα και φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας.

-    Αυξάνεται το ποσό της επιδότησης στα 15 ευρώ με τη χρήση κάρτας έναντι 5 ευρώ που ίσχυε με την προηγούμενη επιδότηση.

-    Για την ηπειρωτική περιοχή και τη χρήση κάρτας η επιδότηση θα ανέλθει στα 80 ευρώ για το τρίμηνο, ενώ για όσους έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή αυξάνεται στα 100 ευρώ για το τρίμηνο, από 55 ευρώ που ίσχυε έως σήμερα.

-    Για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών, η επιδότηση για χρήση κάρτας, ανέρχεται στα 60 και τα 70 αντίστοιχα σε ηπειρωτική χώρα και νησιά.

Ποιοι δικαιούνται το Fuel Pass 2
Δικαιούχοι είναι οι οδηγοί με εισόδημα έως 30.000 το 2021, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε μέλος της οικογένειας και συνολικά για εισοδήματα ως 45.000 ευρώ.

fuell pass

Πρακτικά η νέα επιδότηση μειώνει τις τιμές κατά 44 λεπτά το λίτρο για 180 λίτρα στην ηπειρωτική Ελλάδα. Για το ντίζελ κίνησης η ενίσχυση θα εξακολουθήσει να είναι στα 0,12 ευρώ το λίτρο που φτάνει στα 0,15 ευρώ το λίτρο με το ΦΠΑ. 

«Ως κυβέρνηση απαντάμε υπεύθυνα, αποφασιστικά και συγκροτημένα με πρωταρχική μέριμνα τη μέγιστη δυνατή στήριξη των συμπατριωτών μας. Παρεμβαίνουμε άμεσα και δυναμικά διαμορφώνοντας ένα ευρύ δίχτυ προστασίας πάνω από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κυρίως στα ασθενέστερα και τη μεσαία τάξη. Το πράξαμε με επιτυχία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το κάνουμε από την πρώτη στιγμή και στην τρέχουσα δοκιμασία για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών της ενεργειακής κρίσης στο διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών» τόνισε κατά την παρουσίαση των μέτρων ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube