Fuel Pass 2: Ανοίγει 1η Αυγούστου η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Fuel Pass 2: Ανοίγει 1η Αυγούστου η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Μετά από αρκετές παρατάσεις, η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2 θα ενεργοποιηθεί από την Δευτέρα, 1η Αυγούστου, με τη νέα επιδότηση καυσίμων να αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Μετά από αρκετές μεταθέσεις στην ημερομηνία, οι αιτήσεις για το Fuel Pass 2 θα ξεκινήσουν τελικά τη Δευτέρα, 1η Αυγούστου. Υπενθυμίζουμε ότι η νέα επιδότηση καυσίμων αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, με τους δικαιούχους να μπορούν και αυτή τη φορά να πάρουν τα χρήματα είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει αρχικά για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που το τελευταίο ψηφίο στο ΑΦΜ τους τελειώνει στο 0 και το 1. Σταδιακά θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι ιδιόκτητες ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ, ενώ από τις 6 Αυγούστου και μετά οι αιτήσεις θα ανοίξουν για όλα τα ΑΦΜ. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν ήδη υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση, πριν κάνουν την αίτηση για το Fuel Pass 2, καθώς για αυτή λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2021.

Δικαιούχοι είναι 3,1 εκατ. φυσικά πρόσωπα με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως €30.000, προσαυξανόμενο κατά €3.000 για κάθε επιπλέον οικογενειακό μέλος (σύζυγος/μέλος συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενα τέκνα), με ανώτατο όριο τα €45.000.

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης θα γίνεται ηλεκτρονικά στο vouchers.gov.gr, επιλέγοντας το Fuel Pass 2, με την είσοδο στην πλατφόρμα να γίνετε με τους προσωπικούς κωδικούς του Taxisnet. Μετά την υποβολή της αίτησης, τα χρήματα θα μπουν είτε στον τραπεζικό λογαριασμό είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες. Τονίζουμε ότι το Fuel Pass δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού.

Η επιδότηση ανέρχεται στα ακόλουθα ποσά:
Έως 100 ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη Νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη Νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Έως 80 ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Έως 70 ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το μπόνους των 15 ευρώ για τη χρήση ψηφιακής κάρτας θα προστίθεται στο συνολικό ποσό, ενώ για όσους δεν έχουν δυνατότητα χρήσης smartphone, το ποσό θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους.

Έτσι τα ποσά ανάλογα με την επιλογή που θα κάνουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων διαμορφώνονται:
Αυτοκίνητο (ηπειρωτική περιοχή):
80 ευρώ με ψηφιακή κάρτα
65 ευρώ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

Αυτοκίνητο (για δικαιούχους με κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή):
100 ευρώ με ψηφιακή κάρτα
85 με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

Μοτοσικλέτες (ηπειρωτική περιοχή):
60 ευρώ με ψηφιακή κάρτα
45 ευρώ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

Μοτοσικλέτες (για δικαιούχους με κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή):
70 ευρώ με ψηφιακή κάρτα
55 ευρώ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube