«Φωτιά» η τιμή στο πετρέλαιο κίνησης

«Φωτιά» η τιμή στο πετρέλαιο κίνησης

Τέλος η επιδότηση των €0,15 στην αντλία με αποτέλεσμα την εκτόξευση της τιμής του ντίζελ, η οποία πιθανότατα τις επόμενες ημέρες θα ξεπεράσει και αυτή της βενζίνης.

Αυξημένη κατά 15 λεπτά είναι από 1ης Οκτωβρίου η τιμή του πετρελαίου κίνησης μετά την απόφαση της κυβέρνησης να «κόψει» την επιδότηση της τιμής στην αντλία κρατώντας δυνάμεις για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, σε δηλώσεις της αναφέρει πως «δυστυχώς τελείωσε η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης. Έχω διαμαρτυρηθεί εντόνως για την αύξηση αυτή καθώς όχι μόνο θα φτάσει την τιμή της απλής αμόλυβδης αλλά θα την ξεπεράσει. Ότι θα ανέβει κατά €0,15 είναι σίγουρο, αλλά μπορεί να πάρει και μεγαλύτερη αύξηση φθάνοντας ακόμα και τα €0,20 ανά λίτρο».

Προβλέπει μάλιστα και αύξηση στις τιμές των προϊόντων εξηγώντας πως «αυτό θα έχει ως συνέπεια τη μετακύλιση των αυξήσεων σε προϊόντα και παροχές υπηρεσιών, γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό των επαγγελματιών χρησιμοποιούν για τις μεταφορές πετρέλαιο».

«Το πετρέλαιο παίρνει τα πάνω του λόγω του διυλισμένου που στοιχίζει ακριβά», υπογράμμισε η κυρία Ζάγκα και συνέχισε λέγοντας πως «το πετρέλαιο κίνησης είχε πάρει επιδότηση από 1η Απριλίου στην αντλία, ενώ είχα τονίσει πως το ίδιο έπρεπε να γίνει και στην βενζίνη. Η κυβέρνηση επέλεξε το fuel pass 1 και το fuel pass 2, κάτι που δυσκόλεψε αρκετούς καταναλωτές».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Γιώργος Ασμάτογλου ανέφερε ότι το πετρέλαιο κίνησης και η αμόλυβδη είναι στην ίδια τιμή εδώ και 6 μήνες, αλλά με την επιδότηση του πετρελαίου στην αντλία, φαινόταν η τιμή χαμηλότερη.

Με βάση τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή λιανικής πώλησης στην επικράτεια, για την Τετάρτη (28/9) ήταν €1,951 ανά λίτρο για την αμόλυβδη 95 οκτανίων και €1,821 για το ντίζελ. Άρα, με την αύξηση των 0,15 λεπτών, το ντίζελ κίνησης θα ανέβει στα €1,971/lt ξεπερνώντας την τιμή της αμόλυβδης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube