Formula Students: H νέα ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης

Formula Students: H νέα ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης

Η νέα αγωνιστική ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό Formula Students Ιταλίας στις 12 Ιουλίου και το DRIVE στηρίζει την προσπάθειά της.

Formula Students

H FSTUC (Formula Students - Technical University of Crete) είναι η αγωνιστική ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης που από τον Νοέμβριο του 2020 καταπιάνεται με τη σχεδίαση και την κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθέσιου υψηλών επιδόσεων.

Αποτελείται από 30 ενεργά μέλη τα οποία υπό την καθοδήγηση δύο υπεύθυνων καθηγητών και την υποστήριξη του Εργαστηρίου Στροβιλομηχανών & Ρευστοδυναμικής (TurboLab-TUC) προετοιμάζουν το πρωτότυπο όχημα που θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό «Formula Student» της Ιταλίας. Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 12 Ιουλίου στην πίστα Autodromo Riccardo Paletti και το DRIVE στηρίζει την προσπάθεια ως χορηγός επικοινωνίας.

Κάθε βήμα της ομάδας Formula Students του Πολυτεχνείου Κρήτης δημοσιεύεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την ιστοσελίδα να εστιάζει στην ιστορία και στους χορηγούς της ομάδας.

Η ομάδα δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε εν μέσω της πανδημίας COVID-19, υπό τις γνωστές πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες. Κόντρα στις δυσκολίες και χάρη σε διαδικτυακές συναντήσεις, οι φοιτητές κατάφεραν να σχηματίσουν απομακρυσμένα μια λειτουργική ομάδα που συνδύασε γνώσεις από όλες τις σχολές του Πολυτεχνείου.

Formula Students

Όταν οι συνθήκες επέτρεψαν την επιστροφή στον φυσικό χώρο των πανεπιστημίων, η ομάδα τελειοποίησε ένα πλήρως ανταγωνιστικό μονοθέσιο και παράλληλα εξασφάλισε σε χρόνο-ρεκόρ για τα δεδομένα του θεσμού τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό. Όλα αυτά βέβαια δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την υποστήριξη του επιχειρηματικού κόσμου, υπό τη μορφή χορηγιών, υλικού εξοπλισμού, τεχνογνωσίας και καθοριστικής χρηματοδότησης.

Μερικές από τις καινοτομίες που έχουν αναπτυχθεί από τους μηχανικούς της ομάδας περιλαμβάνουν τον προγραμματισμό αισθητήρων για την ανάπτυξη εσωτερικού συστήματος ασφαλείας, καθώς και το επαναχρησιμοποιήσιμο jig πολλαπλών χρήσεων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή έως και μεσαίου μεγέθους σασί, ακόμη και σε βιομηχανικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, η ομάδα έχει επίσης αξιολογηθεί σε υψηλή θέση στην προσομοίωση business plan. Σχηματίζοντας δηλαδή μια εικονική αυτοχρηματοδοτούμενη εταιρεία, αναπτύσσει καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις με την προοπτική περαιτέρω εξέλιξης και εφαρμογής τους στον πραγματικό επιχειρηματικό κόσμο.

Formula Students

Οι φοιτητές δηλώνουν πολύ περήφανοι για όσα έχουν πετύχει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, συνθέτοντας τη μοναδική ομάδα που αναλαμβάνει τέτοιο εγχείρημα στην Κρήτη. Κινητήρια δύναμή τους αποτελεί το ατελείωτο περιθώριο για εξέλιξη, απολαμβάνοντας την έμπρακτη συμβολή τους στην τεχνολογική κληρονομιά της Ελλάδας και του κόσμου.

Κάθε βήμα της ομάδας δημοσιεύεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την ιστοσελίδα να εστιάζει στην ιστορία και στους χορηγούς της ομάδας. Στα Facebook, LinkedIn και Instagram παρατίθενται οι νέες ανακοινώσεις και το φωτογραφικό υλικό, ενώ οι ευχάριστες στιγμές της ομάδας και χιουμοριστικά βίντεο αναρτώνται στο TikTok.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube