Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε smart και διακινούσε ναρκωτικά

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε smart και διακινούσε ναρκωτικά

Η συμμορία σε αρκετές περιπτώσεις φέρεται να δεχόταν και… παραγγελίες, για την κλοπή συγκεκριμένων εκδόσεων του smart.

Τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης η οποία είχε «αδυναμία» στις κλοπές smart και διακινούσε κοκαΐνη στις πιάτσες της Αθήνας έβαλαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, πραγματοποιώντας 10 συλλήψεις.

Σε εκτενές ρεπορτάζ του, το newsit.gr αποκαλύπτει τη δράση της σπείρας που έκλεβε smart και διακινούσε κοκαΐνη, τις κώδικες ονομασίες που χρησιμοποιούσαν και διαλόγους μεταξύ των μελών. Ενεργό ρόλο στην οργάνωση, που αποτελούνταν από δύο υποομάδες, έπαιζαν και δύο γυναίκες που είχαν στενή σχέση με τον αρχηγό του δικτύου.

Σήκωναν τα smart σε ελάχιστα δευτερόλεπτα
Η μία υποομάδα της εγκληματικής οργάνωσης είχε εξειδικευτεί στις κλοπές αυτοκινήτων πόλης και συγκεκριμένα των smart. Οι κινήσεις τους παρέπεμπαν σε ταχυδακτυλουργούς που μέσα σε ελάχιστα λεπτά κατάφερναν να το αρπάζουν, με τελικό στόχο την αποσυναρμολόγηση του οχήματος και την μετατροπή σε ανταλλακτικά.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Ασφάλειας Αθηνών, η εγκληματική οργάνωση είχε συγκεκριμένο συνεργείο στα Μεσόγεια, εκεί όπου πήγαιναν τα αυτοκίνητα και τα έκοβε ή άλλαζε τον αριθμό πλαισίου, με τα μέλη της σπείρας να το πουλούν ως καινούργιο!

Για να αποφύγουν τη σύλληψη φρόντιζαν να παίρνουν μέτρα αντιπαρακολούθησης ενώ πριν πάνε το κλεμμένο αυτοκίνητο στο συνεργείο, το εγκατέλειπαν για τουλάχιστον δυο ημέρες σε χωράφια της περιοχής ώστε να είναι σίγουροι πως δεν έχει κάποιο σύστημα εντοπισμού.

[Πηγή: newsit.gr]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube