Έρχονται κουπόνια για αγορά καυσίμων

Έρχονται κουπόνια για αγορά καυσίμων

Σύμφωνα με διαρροές κυβερνητικών πηγών, η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο πακέτο στήριξης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με αυτή των καυσίμων να αντιμετωπίζεται με κουπόνια.

Εντός της εβδομάδος αναμένεται να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση έναν νέο πακέτο μέτρων στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, ώστε να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια. 

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν κυβερνητικές πήγες τα μέτρα δεν θα είναι οριζόντια, όπως π.χ. μια γενική μείωση του ΦΠΑ ή του ΕΦΚ στα καύσιμα, που θα ωφελούσε τους πάντες, αλλά θα εστιάζουν στο ενεργειακό κομμάτι, όπως τα καύσιμα και θα έχουν την μορφή «επιδότησης».

Όσον αφορά τα καύσιμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε σε τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί του Σαββάτου ότι η τιμή της βενζίνης «έχει ξεφύγει επικίνδυνα» τονίζοντας παράλληλα ότι δε θα μείνει έξω από το πεδίο των όποιων κυβερνητικών παρεμβάσεων αναμένονται, «πάντοτε στο πλαίσιο λελογισμένων κινήσεων». 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η παρέμβαση θα απευθύνεται στους πλέον ευάλωτους και θα έχει την μορφή «κουπονιού», χωρίς ωστόσο να έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής τα εισοδηματικά κριτήρια ή το ύψος της επιδότησης. 

Σε μια ανάλογη κίνηση πάντως, σημειώνουμε ότι η κυβέρνηση της Πορτογαλίας επιδοτεί εδώ και λίγο καιρό τη δαπάνη για καύσιμα έως 50 λίτρα τον μήνα.

Η κυβέρνηση διαρρέει ότι γίνεται προσπάθεια τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν να αφορούν όσο το δυνατό περισσότερους. Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις θα καθοριστούν από τις εξελίξεις στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, όπου αναμένεται να υπάρξουν σαφείς ενδείξεις για το εύρος των ευρωπαϊκών παρεμβάσεων που περιμένει η κυβέρνηση. 

Το πακέτο μέτρων θα «κλειδώσει» μετά τις αποφάσεις του Eurogroup και αναμένεται να προβλέπει μεταξύ άλλων, έκτακτες εισοδηματικές ενισχύσεις σε νοικοκυριά, συνέχιση και αύξηση της επιδότησης του ενεργειακού κόστους και για τις επιχειρήσεις κ.α.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube