Έρχεται το νέο DRIVE την Κυριακή με την Real News

Έρχεται το νέο DRIVE την Κυριακή με την Real News

Την Κυριακή 18/4, το τεύχος 295 θα βρίσκεται στα περίπτερα και θα έχει απ' όλα.

Όταν λέμε πως τα πράγματα στην αυτοκίνηση αλλάζουν γρήγορα, αφενός το εννοούμε αφετέρου η πραγματικότητα το αποδεικνύει. Δεν υπάρχει εξάλλου περιθώριο αμφισβήτησης όταν τα τρία από τα τέσσερα μοντέλα του εξωφύλλου είναι ηλεκτρικά και εκ των οποίων μάλιστα τα δύο διαφαίνεται πως θα αποτελέσουν τους στυλοβάτες των ηλεκτρικών πωλήσεων για τις Mercedes-Benz και Volkswagen. Η EQA και το ID.4 έχουν ακριβώς τον συνδυασμό που λογικά όλοι θα ήθελαν από το αυτοκίνητό τους στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον: SUV αμάξωμα και ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Η Porsche Taycan από την πλευρά της είναι κάτι διαφορετικό. Με την κορυφαία τεχνολογία που διαθέτει σε κάθε επίπεδο, δείχνει πώς θα είναι σε λίγα χρόνια τα mainstream ηλεκτρικά μοντέλα. Πάνω απ’ όλα όμως είναι ένα πολύ αξιόλογο σπορ αυτοκίνητο που ευχαριστιέσαι να οδηγείς. Όπως εξάλλου οφείλει κάθε μοντέλο απέναντι στην ιστορία της φίρμας.

Παρόλα αυτά, ο κεντρικός ήρωας του τεύχους είναι ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο που τοποθετείται στην καρδιά της αγοράς. Το νέο Opel Mokka που έχει τεράστιο ειδικό βάρος για την εταιρεία, αλλάζει ρότα και προσδιορίζεται εκ νέου ως ένα αστικό crossover και όχι ως ένα SUV όπως μέχρι πρότινος. Η πρώτη επαφή μαζί του προέκυψε από την άφιξη μερικών αυτοκινήτων για λίγες μόνο ημέρες στην Ελλάδα. Και έδειξε πως, τουλάχιστον στην έκδοση της 130άρας έκδοσης βενζίνης με το αυτόματο κιβώτιο, υποστηρίζει την νέα του ταυτότητα άψογα.

Opel Mokka

Οι υπόλοιπες δοκιμές καλύπτουν σχεδόν όλες τις κατηγορίες και όλες τις μορφές εξηλεκτρισμού που υπάρχουν διαθέσιμες σήμερα. Από την ήπια υβριδική τεχνολογία του Kia Rio με τον 1.0 T-GDi των 120 PS, μέχρι την επαναφορτιζόμενη του Ford Kuga PHEV και τη «συμβατική» υβριδική της Toyota Corolla 1.8. Η τελευταία αντιμετωπίζει το Volkswagen Golf με τον 1.000άρη κινητήρα eTSI των 110 PS με ήπιο υβριδικό σύστημα και το κιβώτιο DSG, σε ένα συγκριτικό ιερών τεράτων για την αυτοκίνηση.

Το άλλο συγκριτικό του τεύχους καταπιάνεται με την έκδοση plug-in hybrid της BMW X3 και του Land Rover Discovery, χάρη στην οποία και τα δύο μοντέλα απολαμβάνουν μια δεύτερη νιότη και τονωμένο εμπορικό ενδιαφέρον.

Στις εγκυκλοπαιδικού ενδιαφέροντος επικεφαλίδες που κάθε τεύχος DRIVE έχει καθιερώσει, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ανάλυση για τους φορτιστές και τη φόρτιση των μπαταριών στα ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά μοντέλα. Είναι επίσης απολαυστική η εξιστόρηση της πορείας -από την αρχή μέχρι το τέλος- του επικού DeLorean DMC-12, ενώ για αυτό τον μήνα δεν θα μπορούσαμε να μην αφιερώσουμε τις σελίδες του «Legend» στη Sabine Schmitz, θρύλο του Nurburgring, η οποία από τις 16 Μαρτίου δεν είναι πια μαζί μας.

Καλή σας ανάγνωση

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube