Έρχεται νέο τεύχος DRIVE την Κυριακή 15/4 με τη Real News

Έρχεται νέο τεύχος DRIVE την Κυριακή 15/4 με τη Real News

Γκάζι και… φαντασία, στο νέο τεύχος DRIVE που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με τη Real News.

Περνάμε καλά στα καμαρίνια κι αυτό βγαίνει προς τα έξω… Έτσι δεν λένε τηλεοράσεις και θίασοι; Τα θέματα του τεύχους το εκφράζουν ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουμε. Τόση δουλειά και ξενύχτι δεν βγαίνει αλλιώς, είναι η αλήθεια.

Αυτό το μήνα στο DRIVE μπορείτε να διαβάσετε την πρώτη δοκιμή στην Ελλάδα του νέου Volkswagen Polo GTΙ. Ταυτόσημες διαστάσεις, κυβισμός και ιπποδύναμη με το Golf GTI Mk V, ίσως το πιο διασκεδαστικό και ολοκληρωμένο GTI. Ακόμη και η ίδια η εταιρεία κάνει τον παραλληλισμό. Ανταποκρίνεται το νέο κορυφαίο Polo στις προσδοκίες;

Το DRIVE Story του τεύχους είναι ίσως το καλύτερο θέμα που έχουμε κάνει ποτέ στην πίστα. Εμείς τουλάχιστον έτσι το ζήσαμε. Συνήθως σε τέτοιου είδους δοκιμές οδηγεί μόνο ένας, ώστε να είναι συγκρίσιμες οι μετρήσεις. Όταν όμως στρίβεις με Audi R8, Porsche 718 Boxster και BMW M2 στην πίστα, η μοναξιά είναι αφόρητη αν δεν μπορείς να το κουβεντιάσεις με κάποιον, να ανταλλάξεις εμπειρίες και συναισθήματα, απόψεις για γραμμές, φρένα, πατήματα. Με αυτό το σκεπτικό, αποφασίσαμε να κάνουμε το απόλυτο συναδελφικό Time Attack.

Τρία αυτοκίνητα, 1.210 PS, 16 στροφές, τρεις οδηγοί, ένας κριτής…

Συνεχίζοντας με το γκάζι στο πάτωμα, δοκιμάσαμε τη νέα ακόμη πιο όμορφη Ford Mustang στη φημισμένη Route Napoleon. Με αναβαθμισμένη ποιότητα, καμπίνας, με έναν εντυπωσιακό προσαρμοζόμενο ψηφιακό πίνακα οργάνων, με νέα ανάρτηση και άλλες αλλαγές, για την Ευρώπη ρε γαμώτο. Στον αντίποδα, το… αγχολυτικό Citroen C4 Cactus, που δοκιμάσαμε στην Ελλάδα, ένα αυτοκίνητο με ιδιαίτερο χαρακτήρα τον οποίο εκφράζει η έντονη και τόσο διαφορετική σχεδίασή του. Το Hyundai i30 Fastback με τον χιλιάρη τούρμπο κινητήρα προσφέρει μια πρωτόγνωρα απολαυστική εμπειρία για τη μάρκα, με κύριο χαρακτηριστικό την προσιτή πολυτέλεια που εκφράζεται από τα υλικά, την τεχνολογία και το design. Έχοντας συμπτωματικά και τα τρία crossover της ΚΙΑ στη διάθεσή μας, Picanto X-Line, Stonic και Sportage, σκεφτήκαμε μια πρωτότυπη σκυταλοδρομία. Αλλάζοντας αυτοκίνητο, ανάλογα με τον δείκτη off-road δυσκολίας. Αν και στην πραγματικότητα, όλο αυτό το κάναμε για να απολαύσουμε τον Αλέξη να στήνει σκηνή για διαβίωση στην εξοχή. Μόνος του. Στο σκοτάδι.

Ακόμη…
Αυτό το μήνα ο Κλεάνθης περνά από τον αξονικό τομογράφο του Master Test την Jaguar E-Pace, το νέο μικρό σπορ SUV της βρετανικής φίρμας που θέλει να επαναπροσδιορίσει την κατηγορία με την ποιότητα, τον χαρακτήρα και τη δυναμική του συμπεριφορά. Και ο Χρήστος συγκρίνει το Peugeot 208 με το Toyota Yaris σε δύο εκδόσεις αρκετά… DRIVE. Με ταυτόσημη ιπποδύναμη αλλά διαφορετική συνταγή κινητήρα, το ζητούμενο είναι ο βέλτιστος συνδυασμός επιδόσεων και οικονομίας. Αλλά και μια οδηγική εμπειρία με ενδιαφέρον που ξεπερνά την απλή μετακίνηση. Οι δύο κατασκευαστές έχουν κοινό στόχο αλλά προσπαθούν να τον πετύχουν με διαφορετικό τρόπο.

Αποκλειστικό…
Αποκλειστικό στα αλήθεια. Ήμασταν οι μόνοι από την Ελλάδα που συμμετείχαμε στην παγκόσμια γιορτή που οργανώθηκε για τα 120 χρόνια της Renault. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε στο δρόμο τα σημαντικότερα μοντέλα που δημιούργησε η γαλλική εταιρεία, ακόμη και εξαιρετικά σπάνια προπολεμικά κομμάτια. Μοναδική εμπειρία…

Μιλώντας για εμπειρίες, το διασκεδάσαμε με το SpeedSector πήγαμε χιόνι και χώμα, αλλά και με τους Alfisti στις Σέρρες. Σε ένα trackday που έγινε πλέον θεσμός, στην 11η διοργάνωσή του. Με την ευκαιρία, προσφέραμε σε παλιούς και νέους φίλους την εμπειρία συνοδήγησης με τις νέες Alfa Romeo Gulia Veloce και Stelvio.

Όπως κάθε μήνα, έχουμε Formula 1,WRC και φυσικά 16 σελίδες ΜΟΤΟ.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube