Επικίνδυνα χαμηλά τα όρια ταχύτητας; [video]

Επικίνδυνα χαμηλά τα όρια ταχύτητας; [video]

Στην εθνική οδό της Κρήτης φαίνεται πως η εφαρμογή των αλλοπρόσαλλων ορίων εγκυμονεί μεγαλύτερους κινδύνους από την παραβίασή τους.

Το ότι σε πολλούς δρόμους της Ελλάδας τα όρια ταχύτητας μπαίνουν με σχεδόν τυχαίο τρόπο λίγο πολύ το γνωρίζουμε όλοι. Όμως μια παρέα οδηγών από το Ηράκλειο Κρήτης αποφάσισε να αποδείξει πόσο επικίνδυνη είναι η εφαρμογή τους στην πράξη, με ένα video.

Το περασμένο Σάββατο μια ομάδα αυτοκινήτων ταξίδεψε από το Ηράκλειο ως τον Άγιο Νικόλαο από τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης τηρώντας ευλαβικά κάθε όριο ταχύτητας. Όρια που δεν έχουν καμία λογική αφού βλέπουμε π.χ. τα 70 km/h σε μια ευθεία να γίνονται 90 km/h για τη στροφή που ακολουθεί, ενώ σε κάποιο σημείο του δρόμου υπάρχει ακόμα και όριο 20 km/h, μαζί με σήμα παραχώρησης προτεραιότητας, προφανώς ξεχασμένο εκεί από άλλες εποχές.

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο το ότι οι πρωταγωνιστές του video χρειάστηκαν 1 ώρα και 15' για να διανύσουν 64 km, κάτι που αντιστοιχεί σε μέση ταχύτητα 51 km/h και δεν αρμόζει σε εθνική οδό της χώρας το 2014. Το σημαντικότερο είναι ότι οι νομοταγείς οδηγοί αποτελούν τελικά εμπόδιο για όλους τους χρήστες του δρόμου προκαλώντας μεγάλα μποτιλιαρίσματα και εκνευρισμό. Το μόνο όχημα που προσπέρασαν ήταν ένα ποδήλατο, ενώ όπως φαίνεται στο video ούτε τα τουριστικά λεωφορεία δεν μπορούν να κινηθούν τόσο αργά σε αυτό τον δρόμο.

Το εγχείρημα αυτό ήταν μια πρωτοβουλία του Μάνου Καζάνη, υπεύθυνου του καταστήματος ειδών αυτοκινήτου Kazanis Garage στο Ηράκλειο. Διοργανώθηκε τώρα επειδή αυτές τις μέρες ξεκινάει η λειτουργία των φωτογραφικών ραντάρ που είναι τοποθετημένα σε όλο το μήκος του Β.Ο.Α.Κ. και είχε σκοπό να δείξει πόσο μη ρεαλιστικά και εν τέλει επικίνδυνα είναι τα όρια. Θεωρητικά δηλαδή πρέπει σε λίγο καιρό όλοι οι Κρητικοί να έχουν πληρώσει από μερικά πρόστιμα, αφού ούτε ένας δεν φαίνεται να υπακούει στα παράλογα όρια ταχύτητας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ακόμα ένα video, όπου φαίνεται πόσο ενοχλητικό είναι για τον οδηγό ενός τουριστικού λεωφορείου ένα αυτοκίνητο που κινείται με το όριο ταχύτητας του δρόμου, που σε εκείνο το σημείο είναι 70 km/h.

[Πηγή: Crete Plus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube