Επετειακή έκδοση “20 χρόνια DRIVE”

Επετειακή έκδοση “20 χρόνια DRIVE”

Γίναμε 20. Ύστερα από όσα έχουν συμβεί τα τελευταία πέντε έξι χρόνια στην χώρα, είναι κατόρθωμα.

Υπήρξαν δυσκολίες που ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύαμε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε. Με μια ρομαντική αφέλεια ωστόσο, με άγνοια κινδύνου αν προτιμάτε, δεν χάσαμε ποτέ την πίστη μας. Στην αρχική ιδέα που γέννησε το DRIVE, στους αναγνώστες μας, στη δική μας παρέα.

Για την περίσταση έχουμε ετοιμάσει μία σειρά άρθρων με έντονο το προσωπικό στοιχείο και σαφή, ξεκάθαρη άποψη. Άλλωστε, αυτή η αμεσότητα στη σχέση μας ήταν ανέκαθεν χαρακτηριστικό γνώρισμα του DRIVE. Αυτό που το διαφοροποίησε από την πρώτη στιγμή από άλλα έντυπα του είδους.

Αναμοχλεύοντας τη μνήμη, τη σκόνη από την αρχείο τευχών, τους servers με τις φωτογραφίες και τα κείμενα, καταφέραμε να καταγράψουμε τα αυτοκίνητα, τα γεγονότα και τα πρόσωπα που αποτελούν σταθμούς στην εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας. Και ύστερα από εκατοντάδες ώρες συζητήσεων, κάμποσα λίτρα καφέ και αλκοόλ, αναλόγως της ώρας, φτιάξαμε μια σειρά από λίστες με τα σημαντικότερα, τα καλύτερα ή απλώς τα αγαπημένα μας. Αυτά που έχουν χαραχτεί για πάντα στη μνήμη μας. Που έχουν συμβάλλει στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του DRIVE και έχουν επηρεάσει την πορεία του στο χρόνο και στην αγορά. Ευχαριστούμε για τη συντροφιά σε αυτό το ταξίδι.

Στις σελίδες της επετειακής έκδοσης θα βρείτε:

Τα σημαντικότερα μοντέλα της 20ετίας
Ξεχωρίζουμε τα τρία σημαντικότερα μοντέλα κάθε κατασκευαστή τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Οι μάρκες που χάθηκαν
Αν και υπήρξαν στιγμές που φοβόμασταν για το αντίθετο, το DRIVE είναι ακόμη ζωντανό. Κάποιες μάρκες πάλι, όχι.

Οι ήρωες της… διπλανής πόρτας – Top 20
Τα αγαπημένα μας «καθημερινά» αυτοκίνητα, από το ’96 ως σήμερα.

Οι ήρωες του DRIVE TrophyTop 20
Ζήσαμε από την αρχή την άνοιξη των SUV, την μετεξέλιξη τους σε crossover, όλα τα ενδιάμεσα στάδια και τις παραλλαγές. Δεν μας άρεσαν όλα το ίδιο.

Οι ήρωες του Fight ClubTop 20
Η σπορ πτυχή της αυτοκίνησης μας ενδιέφερε ανέκαθεν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που λατρέψαμε.

Οι σούπερ… ήρωες – Top 20
Επιλέξαμε εύκολα το κορυφαίο. Η δυσκολία να καταλήξουμε στην 20άδα με τα πιο συναρπαστικά, δείχνει ότι είναι μάλλον πολλά τα σούπερκαρ που βάλαμε στο χέρι.

Η τεχνολογική εξέλιξη
Βιώνοντας τις αλλαγές σταδιακά, στην καθημερινότητα της δουλειάς μας, νομίζουμε ότι δεν έχουν αλλάξει και πολλά. Στην πραγματικότητα έχουν έρθει τα πάνω κάτω.

Οι χαρισματικές προσωπικότητες
Με το έργο τους, οι άνθρωποι αυτοί επηρέασαν τις εξελίξεις στην αυτοκινητοβιομηχανία, κατ’ επέκταση και τη ζωή όλων μας.

Ο μαγικός κόσμος της Formula 1
Οδηγοί που άφησαν εποχή κι άλλοι που είναι έτοιμοι να τους ξεπεράσουν, δράμα, ένταση, οσμή θανάτου και σαμπάνιας, τεχνολογία, ίντριγκα και κατασκοπεία.

Οι καλύτερες φωτογραφίες
Είμαστε περήφανοι που έχουμε συνεργαστεί με τους καλύτερους Έλληνες φωτογράφους του είδους. Ο κορυφαίος τιμά ακόμη τις σελίδες μας.

Πίσω από τις κάμερες
Δεν είναι μία… κανονική δουλειά. Είναι το DRIVE.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube