Έως και αύριο η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Έως και αύριο η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Δεν έχει ανακοινωθεί παράταση από το ΥΠΟΙΚ - Στο διπλάσιο το πρόστιμο για τους εκπρόθεσμους

Σήμερα και αύριο είναι οι δύο τελευταίες ημέρες της προσθεσμίας για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με το ΥΠΟΙΚ να μην έχει ανακοινώσει παράταση. 

Για όσους δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη (δείτε ΕΔΩ αναλυτικούς πίνακες) το πρόστιμο είναι το διπλάσιο των τελών που θα πλήρωναν, δηλαδή αν τα τέλη ήταν 100 ευρώ για παράδειγμα θα πληρώσουν 200 ευρώ. 

Μαζί με την προσθεσμία για τα τέλη εκπνέει και η προσθεσμία για την κατάθεση πινακίδων για όσους θέλουν να ακινητοποιήσουν το ΙΧ τους, διαδικασία που απαιτεί χρόνο αλλά και μπόλικα δικαιολογητικά (διαβάστε ΕΔΩ τα δικαιολογητικά που απαιτούνται). 

Με βάση τα ως τώρα δεδομένα, υπολογίζονται σε λιγότερους απο 750.000 αυτοί που δεν είχαν πληρώσει ακόμη τα τέλη. Άλλοι 90.000 είχαν ήδη καταθέσει πινακίδες και ο τελικός αριθμός τους αναμένεται να φτάσει στις 105.000-110.000 συνολικά. Μένουν δηλαδή περίπου 15.000 ιδιοκτήτες που ενδέχεται να καταθέσουν πινακίδες μέχρι την Πέμπτη.

 Ο αριθμός τους είναι μικρότερος από τους 120.000 που είχαν καταθεσει πέρυσι πινακίδες, αλλά συνολικά την τελευταία εξαετία έχουν καταθέσει πινακίδες άλλοι 1,2 εκατ. ιδιοκτήτες.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube