Έκρηξη στις τιμές των καυσίμων

Έκρηξη στις τιμές των καυσίμων

Πάνω από τα 2 ευρώ η αμόλυβδη στα νησιά - «Πρωταθλήτρια» η Σίκινος με 2,045 ευρώ/λίτρο.

Η συνεχής άνοδος στην τιμή των καυσίμων συνεχίζεται προβληματίζοντας τους οδηγούς, την ώρα που και το κόστος μεταφορών αγαθών εκτινάσσεται και αυτό με τη σειρά του.

Ως αιτία καταγράφεται η άνοδος στην τιμή του αργού, ενώ στην Ελλάδα με τη γεωγραφική ιδιαιτερότητα των πολλών νησιών, οι καταναλωτές βρίσκονται μπροστά σε δυσθεώρητες αυξήσεις.

Πρωταθλητές στην άτυπη κούρσα των τιμών αναδεικνύονται σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών για μια ακόμη φορά οι Κυκλάδες, αλλά και άλλα νησιά του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα οι υψηλότερες τιμές καταγράφηκαν σε δύο νησιά, στη Σίκινο και στην Αμοργό. Στην πρώτη, πρατήριο καυσίμων υπέβαλε στο παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης τιμή αμόλυβδης 2,045 ευρώ/λίτρο, ενώ στα Κατάπολα της Αμοργού άλλο πρατήριο «στρογγύλεψε»  την τιμή στα 2 ευρώ/λίτρο.

Στις Κυκλάδες αυτή τη στιγμή (πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία του παρατηρητηρίου), η μέση τιμή της αμόλυβδης κυμαίνεται στα 1,850 ευρώ/λίτρο, ενώ στα Δωδεκάνησα η μέση τιμή είναι στα 1,768 ευρώ/λίτρο.

Πανελλαδικά, με βάση τα στοιχεία της 21ης Μαΐου, η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει φτάσει στο 1,630 ευρώ/λίτρο.  

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube