Εκλογές 2023: Χωρίς διόδια οι μετακινήσεις στους αυτοκινητόδρομους

Εκλογές 2023: Χωρίς διόδια οι μετακινήσεις στους αυτοκινητόδρομους

Ποιες ημέρες και ώρες θα ισχύσουν οι ελεύθερες διελεύσεις από τους σταθμούς διοδίων;

διόδια

Όπως συμβαίνει συνήθως στις εκλογικές αναμετρήσεις, έτσι και στις εκλογές 2023 θα υπάρξει δωρεάν διέλευση των εκλογέων από τα διόδια.

Οι μπάρες των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους θα είναι σηκωμένες από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 19 Μαΐου για όσους οδηγούς μετακινηθούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Αντίστοιχα, θα υπάρξει δωρεάν πέρασμα από τα διόδια και για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, με τη διαφορά ότι αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σχεδόν 48 ώρες νωρίτερα, δηλαδή από το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου (θα απαιτείται επίδειξη των σχετικών εγγράφων).

Το μέτρο αυτό λαμβάνεται από την εκάστοτε πολιτική εξουσία προκειμένου οι εκλογείς από όλη την Ελλάδα να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους και να μην παρατηρούνται οι σύνηθες μεγάλες ουρές χιλιομέτρων μπροστά στα μεγάλα διόδια της επικράτειας.

Το χρονικό διάστημα που ο καθένας θα μπορεί να περάσει από τα διόδια χωρίς να πληρώσει, αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 8 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου, την επομένη δηλαδή των εκλογών.

Σημειώνεται ότι οι παραχωρησιούχοι που εκμεταλλεύονται τα διόδια, θα αποζημιωθούν από το κράτος για τις δωρεάν διελεύσεις. Στις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, το Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα να ζητά ελεύθερες διελεύσεις, όπως και η πλευρά των παραχωρησιούχων αντίστοιχα έχει δικαίωμα να ζητά αποζημιώσεις για αυτές τις διελεύσεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube