Έκλεβαν αυτοκίνητα από τη Μ. Βρετανία και τα φυλούσαν στη Θεσσαλονίκη

Έκλεβαν αυτοκίνητα από τη Μ. Βρετανία και τα φυλούσαν στη Θεσσαλονίκη

Στην εξιχνίαση υπόθεση κλοπής τεσσάρων πολυτελών Ι.Χ. από περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας, προχώρησε η αστυνομία της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με συναδέλφους τους στη Μεγάλη Βρετανία. Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο Κύπριοι.

Εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων που είχαν γίνει από περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας κατά τα έτη 2018-2019. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί από την Κύπρο, ηλικίας 34 και 47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφία.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί, εντόπισαν σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, στην περιοχή του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, τέσσερα κλεμμένα πολυτελή οχήματα, σε ένα εκ των οποίων είχαν τοποθετηθεί πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Στο εσωτερικό τους βρέθηκαν αποκόμματα πληρωμής διοδίων της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Η συνολική αξία των αυτοκινήτων υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. Τα τρία αυτοκίνητα παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ το 4ο φυλάσσεται, προκειμένου να αποδοθεί στον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:
Η διεθνής συνεργασία αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με Αστυνομικές Αρχές της Μεγάλης Βρετανίας οδήγησε στην εξιχνίαση κλοπής τεσσάρων πολυτελών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, από περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας, κατά τα έτη 2018-2019.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί ηλικίας 34 και 47 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφία.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντόπισαν σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στην περιοχή του Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, τέσσερα (4) κλεμμένα πολυτελή οχήματα, σε ένα εκ των οποίων είχαν τοποθετηθεί πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ στο εσωτερικό τους βρέθηκαν αποκόμματα πληρωμής διοδίων από τις χώρες της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Η συνολική αξία των αυτοκινήτων υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ και τα τρία εξ’ αυτών παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ το 4ο φυλάσσεται, προκειμένου να αποδοθεί στον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube