Δύο νεκροί με ηλεκτρικά πατίνια σε Πάρο και Μύκονο

Δύο νεκροί με ηλεκτρικά πατίνια σε Πάρο και Μύκονο

Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο νέοι άνθρωποι σε δύο τροχαία που σημειώθηκαν σε Πάρο και Μύκονο, όταν παρασύρθηκαν από αυτοκίνητα ενώ οδηγούσαν ηλεκτρικό πατίνι.

Δύο θανατηφόρα τροχαία με θύματα οδηγούς ηλεκτρικών πατινιών σημειώθηκαν μέσα σε λίγα 24ωρα στην Μύκονο και στην Πάρο. Και στις δύο περιπτώσεις υπήρξε σύγκρουση με αυτοκίνητα με αποτέλεσμα τον θάνατο των «αναβατών» των πατινιών. 

Το πρώτο δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στη Μύκονο, στον επαρχιακό δρόμο Όρνου – Χώρας Μυκόνου. Νεκρός είναι 42χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε 22χρονος αλλοδαπός. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τέλος και με το νόμο τα ηλεκτρικά πατίνια στο Παρίσι

Στην Πάρο στην περιοχή Αμπελά, 26χρονος παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε 60χρονος αλλοδαπός. 

Και στις δύο περιπτώσεις οι οδηγοί συνελήφθησαν και τα τοπικά αστυνομικά τμήματα διεξάγουν έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες των δυστυχημάτων. 

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξέρουμε πως η κίνηση με ηλεκτρικά πατίνια πρέπει να υπακούει σε κάποιους κανόνες. Οι οδηγοί τους πρέπει να φορούν κράνος, ενώ τις βραδυνές ώρες θα πρέπει να έχουν και φώτα εμπρός και πίσω. Επίσης η κίνηση μέσα στις πόλεις διέπεται από ειδικούς κανόνες ασφαλείας, ενώ στους επαρχιακούς δρόμους (που το οδόστρωμά τους δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση και ο δημοτικός φωτισμός ανεπαρκής ή ανύπαρκτος), καλό θα ήταν ή να αποφεύγουμε να τα χρησιμοποιούμε ή να οδηγούμε με ιδιαίτερα αυξημένη προσοχή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube