Το DRIVE #304 στα περίπτερα

Το DRIVE #304 στα περίπτερα

Το πρώτο τεύχος του 2022 πωλείται ήδη αυτόνομα στα σημεία πώλησης Τύπου όλης της χώρας.

Ειθισται στο ξεκίνημα κάθε χρονιάς να κάνουμε ένα κοντρόλ -που λένε- για τα νέα μοντέλα που θα παρουσιαστούν στο επόμενο διάστημα.

Όσο λοιπόν κι αν η κανονικότητα στην παραγωγική διαδικασία της αυτοκινητοβιομηχανίας απέχει ακόμα από την πραγματικότητα, εμείς συγκεντρώσαμε όλα τα νέα μοντέλα της χρονιάς με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Διατηρώντας βέβαια κάθε επιφύλαξη για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος που θα διαβάσετε.

Ωστόσο τους ισχυρότερους προβολείς συγκέντρωσε το ολοκαίνουργιο EV6, που εγκαινιάζει μια εντελώς νέα εποχή για την Kia. Και το κάνει με τον σωστό τρόπο, εντυπωσιάζοντας σε πολλά πεδία, οπότε η κεντρική θέση του εξωφύλλου του ανήκει δικαιωματικά.

Μαζί με το EV6, τη βιτρίνα μας κοσμεί η κορυφαία έκδοση της Ferrari 812 Competizione, η οποία διαθέτει τον ισχυρότερο ατμοσφαιρικό V12 εσωτερικής καύσης που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο της εταιρείας. Οι εντυπώσεις από τους βρετανούς συνεργάτες μας είναι άκρως ενδιαφέρουσες.

Και αυτό τον μήνα βεβαίως, οι δοκιμές περιλαμβάνουν μοντέλα από σχεδόν όλες τις κατηγορίες: Από το ανανεωμένο υβριδικό Hyundai Kona μέχρι το Skoda Octavia Scout που μας κέρδισε όλους με την πληρότητά του. Όσο για το συγκριτικό, δίνει χώρο σε δύο από τα πιο προσιτά crossover της αγοράς να εκφράσουν τη δυναμική τους: Στο Dacia Sandero Stepway με τον κινητήρα διπλού καυσίμου και στο Hyundai Bayon με τον ατμοσφαιρικό 1.200άρη που βρίσκεται στη βάση της γκάμας.

Δύο πολύ ενδιαφέροντα θέματα που ξεφεύγουν από το στενό πλαίσιο των δοκιμών, αφορούν αφενός στην εκμετάλλευση της μεθανόλης για την παραγωγή ηλεκτρισμού μέσω των κυψελών καυσίμου, αφετέρου στην παρουσίαση της αγωνιστικής ομάδας Prom Racing του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία έχει εξαιρετικά ανταγωνιστική πορεία στο θεσμό του Formula Student. Σε αυτόν δηλαδή που ενώνει τα πανεπιστήμια με τα τμήματα R&D της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τέλος, αυτόν τον μήνα η αυτοκινητική σας κουλτούρα θα εμπλουτιστεί με πολύτιμες γνώσεις για την πρώτη γενιά του Opel Kaddet που κλείνει εφέτος τα 60, αλλά και για τον άνθρωπο που το σχεδίασε.

Καλή ανάγνωση!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube