Το DRIVE #299 στα περίπτερα

Το DRIVE #299 στα περίπτερα

Από την Παρασκευή 3/9, θα μπορείτε να αγοράσετε το τελευταίο μας τεύχος στα περίπτερα της χώρας.

Εδώ και κάμποσο καιρό, πολλές φορές αισθανόμαστε ότι ο σκληρός πυρήνας των εξελίξεων στην τεχνολογία των νέων αυτοκινήτων περιστρέφεται κυρίως γύρω από μοντέλα με τη σφραγίδα των SUV και δη των ηλεκτρικών.

Υπάρχουν ωστόσο ακόμα περιπτώσεις στις οποίες «συμβατικά» μοντέλα χτίζουν την εικόνα τους πάνω στην κορυφαία εφαρμοσμένη τεχνολογία. Μια τέτοια περίπτωση είναι η νέα Mercedes-Benz C-Class, την οποία δοκιμάσαμε ως 200άρα και μας εξέπληξε ευχάριστα σε πολλούς τομείς. Ως επιβεβαίωση πάντως στην εισαγωγική πρόταση, δοκιμάσαμε επίσης τόσο το ηλεκτρικό Volvo XC40 των 408 PS όσο και το Audi Q4 e-tron, τα οποία φρόντισαν να μας θυμίσουν για πού έχει βάλει πλώρη η βιομηχανία του αυτοκινήτου.

Καταφέραμε ωστόσο να υλοποιήσουμε και δύο θέματα διαφορετικά από τα συνηθισμένα: Το πρώτο ήταν να θυμηθούμε τέσσερις από τις παλιές αναβάσεις της Αττικής, την Πάρνηθα, τον Διόνυσο, τη Φυλή και τον Κρεμαστό Λαγό και να τις «επισκεφτούμε» αντίστοιχα με Mercedes-AMG A 35, Volkswagen Golf GTI, Alfa Romeo Giulia και Peugeot e-208. Το δεύτερο αφορά στην επιστροφή του ράλι Ακρόπολις στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και συγκεκριμένα στη σύνταξη ενός λεπτομερή οδηγού, έτσι ώστε ο θεατής να πάρει το μέγιστο της απόλαυσης με το ελάχιστο της ταλαιπωρίας.

Ασφαλώς άφθονες είναι και οι δοκιμές. Κλείνουν δε με τη σύγκριση του Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Hybrid των 155 PS και του Suzuki Swift Sport των 129 PS. Με τα δύο σουπερμίνι δηλαδή που συνδυάζουν τον ήπια σπορ χαρακτήρα με ήπια υβριδικό σύστημα για ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων.

Για το κλείσιμο, υπάρχουν τα κομμάτια που σε κάθε τεύχος αναλαμβάνουν την καλλιέργεια της αυτοκινητικής κουλτούρας. Αυτόν τον μήνα περιλαμβάνουν την αναδρομή στην ιστορία της τελευταίας Porsche παλαιάς κοπής με τον κινητήρα εμπρός, της 968, καθώς και της σπουδαίας προσωπικότητας που ονομάζεται Robert Bosch.

Καλή ανάγνωση!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube