Το DRIVE 282 κυκλοφορεί την Κυριακή 15/3, με τη Real News

Το DRIVE 282 κυκλοφορεί την Κυριακή 15/3, με τη Real News

Το νέο Volkswagen Golf μόλις ήρθε στην Ελλάδα και προσγειώθηκε κατευθείαν στο εξώφυλλό μας.

«Όλα του γάμου δύσκολα» θα μπορούσε να είναι η περιγραφή για το πώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αυτού του τεύχους, του πρώτου που δημιουργήθηκε παράλληλα με την έξαρση του κορονοϊού. Και είναι ήδη φανερό πως ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα από τις συνέπειες του ιού, ούτε στην οικονομία, ούτε στην κοινωνία.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, εμείς αφιερώσαμε το εξώφυλλό μας σε ένα από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα της αυτοκίνησης. Στο Volkswagen Golf, την όγδοη γενιά του οποίου δοκιμάσαμε στην Ελλάδα και ομολογουμένως εντυπωσιαστήκαμε. Ακολουθώντας τον καταιγιστικό βηματισμό των B-SUV, υποβάλαμε το Ford Puma με τον 1.000άρη EcoBoost Hybrid κινητήρα των 155 ίππων στη δοκιμασία του Master Test, ενώ συγκρίναμε το ολόφρεσκο Nissan Juke με το Kia Stonic.

Λόγω των εξελίξεων, ταξιδέψαμε λίγο αυτόν τον μήνα, κάναμε όμως πολύ ενδιαφέρουσες γνωριμίες: Η μια αφορά στο ριζοσπαστικό ηλεκτρικό διθέσιο πόλης Citroen Ami που οδηγείται χωρίς δίπλωμα αυτοκινήτου (αλλού, κι όχι στην Ελλάδα), ενώ η άλλη στις ιδέες σχετικά με τον εξηλεκτρισμό της Renault. Υπάρχουν και δοκιμές «εμπορικών» μοντέλων, μερικά εκ των οποίων είναι το βασικό ντίζελ Audi Q3 Sportback, το ανανεωμένο Opel Astra με τον νέο 1.500άρη 3κύλινδρο κινητήρα ντίζελ, το ελαφρώς φρεσκαρισμένο Honda Civic.

Το όνειρο της οδήγησης σε αυτό το τεύχος εκφράζεται αφενός με την κορυφαία έκδοση του Volkswagen T-Roc, την R, αλλά και με ένα μοντέλο που ορίζει επακριβώς το ιδανικό σπορ αυτοκίνητο: Δεν είναι άλλο από τη νέα Porsche 718 Boxster με τον ατμοσφαιρικό 4λιτρο flat-six, με 400 PS και κόφτη στις 7.800 rpm.

Ετοιμάσαμε επίσης τον καθιερωμένο οδηγό του φετινού πρωταθλήματος της F1, τον οποίο θα βρείτε στο τεύχος, αλλά… οι εξελίξεις τον καθιστούν ανακριβή: Σήμερα, τα GP Αυστραλίας, Μπαχρέιν και Βιετνάμ έχουν ήδη ακυρωθεί, και είμαστε σε αναμονή για το τι μέλλει γενέσθαι.

Καλή ανάγνωση!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube