Το Δημόσιο θα διεκδικήσει αποζημιώσεις από τη Volkswagen

Το Δημόσιο θα διεκδικήσει αποζημιώσεις από τη Volkswagen

Το Δημόσιο ετοιμάζεται για επιβολή προστίμων και διεκδίκηση αποζημιώσεων για το «πειραγμένο» λογισμικό της Volkswagen υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Νομοθετική ρύθμιση για την επιβολή προστίμων και στην Volkswagen για τα 21.079 ελληνικά αυτοκίνητα με πειραγμένο λογισμικό προανήγγειλε ότι θα φέρει σύντομα στην Βουλή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Δημήτρης Σπίρτζης είπε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί σε διαβούλευση νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να επιβληθούν πρόστιμα στον όμιλο Volkswagen για τα 21.079 αυτοκίνητα με πειραγμένο λογισμικό που κυκλοφορούν στη χώρα μας, ενώ άφησε «ανοικτό» να πληρώσουν «πρόστιμα» και οι πολίτες που κατέχουν τα συγκεκριμένα οχήματα παρά το γεγονός ότι υπήρξαν θύματα της αυτοκινητοβιομηχανίας!

Ο υπουργός Υποδομών έκανε μάλιστα λόγο για «απάτη» και σημείωσε ότι «θα εξεταστούν όλες οι πιθανές μορφές απάτης οι οποίες διαπράχθηκαν» ενώ είχε και μια αιχμή κατά της ΕΕ λέγοντας πως «εάν αυτό είχε διαπραχθεί από την Ελλάδα η ΕΕ θα μας αντιμετώπιζε σκληρότερα…».

[Πηγή: newsit.gr]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube